Στο 8,06% υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Χαμηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των περισσοτέρων ευρωπαικών ομολόγων με αφορμή τις δηλώσεις Ντράγκι. Προβληματίζει η ύφεση στην Ιαπωνία. Πτώση στην απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Στο 8,06% υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Υποχωρούν οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων της περιφέρειας μετά τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Ο Ντράγκι επανέλαβε τη δέσμευσή του για την εφαρμογή νέων μη συμβατικών μέτρων εφόσον αυτό χρειαστεί προκειμένου να τονωθούν οι οικονομίες της Ευρωζώνης.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά 4 μονάδες βάσης στο 8,06%.

Επιπλέον, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου κινείται χαμηλότερα κατά πέντε μονάδες βάσης στο 2,30% και το ισπανικό 10ετές σημειώνει πτώση δύο μονάδων στο 2,10%.

Στον αντίποδα το γερμανικού 10ετές ενισχύεται κατά δύο μονάδες βάσης στο 0,76%.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού τα αμερικανικά ομόλογα περιόρισαν τα αρχικά τους κέρδη καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι η Fed  θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων το 2015 παρόλο που η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε τον προηγούμενο μήνα στις ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα η απόδοση του 10ετούς είχε υποχωρήσει σε χαμηλό εβδομάδας μετά την ανακοίνωση ύφεσης στην Ιαπωνία. Συγκεκριμένα η ιαπωνική οικονομία συρρικνώθηκε 1,6% στο γ' τρίμηνο έναντι ανάπτυξης 2,2% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Αυτή την ώρα η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου ενισχύεται κατά δύο μονάδες βάσης στο 2,34%.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το "spread" μεταξύ του 10ετούς ιαπωνικού και του 10ετούς αμερικανικού μειώθηκε στις 181 μονάδες βάσης, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 27 Οκτωβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v