Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση σχεδόν 100 μονάδων για τον Dow Jones

Τις μεγαλύτερες απώλειες για το 2018 σημείωσε ο Dow Jones. Σε αρνητικό έδαφος και οι S&P και Nasdaq. Απογοήτευσαν τα αποτελέσματα της Alcoa. Οριακά χαμηλότερα η τιμή του πετρελαίου WTI. Πιέσεις στο δολάριο.

Πτώση σχεδόν 100 μονάδων για τον Dow Jones

Ο κίνδυνος να "κατεβάσει ρολά" η αμερικανική κυβέρνηση οδήγησαν σε απώλειες τη Wall Street.

Συγκεκριμένα, οι δημόσιες υπηρεσίες των ΗΠΑ κινδυνεύουν να βάλουν «λουκέτο» σε περίπτωση που έως την Παρασκευή το Κογκρέσο δεν εγκρίνει νομοσχέδιο που θα προβλέπει αυξημένες δαπάνες. Σημειώνεται ότι το σημείο τριβής ανάμεσα στους Ρεπουμπλικάνους και τους Δημοκρατικούς είναι ο μεταναστευτικός νόμος.

Στο μεταξύ, για άλλη μια συνεδρίαση, στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν και τα εταιρικά αποτελέσματα.

Ειδικότερα, ισχυρά αποτελέσματα δ’ τριμήνου ανακοίνωσε η Morgan Stanley καθώς τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 84 σεντς και τα έσοδα στα 9,5 δις. έναντι 64 σεντς και 9,2 δις., αντίστοιχα που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Στον αντίποδα απογοήτευσαν τα αποτελέσματα της Alcoa. Οι ζημιές στο δ’ τρίμηνο διευρύνθηκαν στα 196 εκατ. δολάρια από 125 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους ενώ τα έσοδα μπορεί να αυξήθηκαν στα 3,17 δισ. δολάρια από 2,54 δισ. πέρυσι ωστόσο ήταν κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Από πλευράς μακροοικονομικών στοιχείων, ο δείκτης μεταποίησης Philadelphia Fed υποχώρησε σε χαμηλό πέντε μηνών τον Ιανουάριο και συγκεκριμένα στις 22,2 μονάδες.

Παράλληλα, οριακά χαμηλότερα κινήθηκε η τιμή του πετρελαίου παρά τη νέα μείωση στα αποθέματα την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ. Ειδικότερα τα αποθέματα μειώθηκαν κατά 5,1 εκατ. βαρέλια στα 411,5 εκατ. Ο μαύρος χρυσός WTI υποχώρησε 0,1% στα 63,95 δολάρια ανά βαρέλι.

Στη Wall Street, ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,37% ή 98 μονάδων στις 26.017, ο S&P κατέγραψε πτώση 0,16% στις 2.798 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε οριακά χαμηλότερα 0,03% στις 7.296 μονάδες.

Στον Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των UnitedHealth (+2%) και Wal-Mart (+1,6%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των General Electric (-3,1%) και Boeing (-2,9%).

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε πτώση 0,4% στο 1,2231 από 1,2187 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού υποχώρησε 0,9% στα 1.327 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς «κέρδισε» δύο μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,6%.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v