Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα ρεκόρ για S&P και Dow στην Wall Street

Επανέρχεται σε ανοδική πορεία η Wall Street, περιμένοντας τις σημαντικές εξελίξεις της εβδομάδας -την συνεδρίαση της ΕΚΤ αύριο και τα στατιστικά για την ανεργία ΗΠΑ μεθαύριο. Αγγιξαν ιστορικά υψηλά ο Dow και ο S&P. Βουτιά της Tesla μετά το Q3.

Επιστρέφουν σε ανοδική πορεία οι βασικοί δείκτες της Wall Street, εν αναμονή των μεγάλων γεγονότων της εβδομάδας, δηλαδή την συνεδρίαση της ΕΚΤ και τα στοιχεία για την αμερικανική ανεργία.

Σημαντικές επιδράσεις έχουν και οι πολλές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων κερδοφορίας από μεγάλες εταιρίες όπως η Humana, η Time Warner και η Tesla Motors.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,69% στις 15.728 μονάδες σε νέα επίπεδα ρεκόρ, ο S&P κερδίζει 0,57% στις 1.772 μονάδες, επίσης σε επίπεδα ρεκόρ, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,34% υψηλότερα στις 3.953 μονάδες.

Το επίκεντρο του επενδυτικό ενδιαφέροντος είναι στραμμένο στα στοιχεία για την ανεργία Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή και θα προσφέρουν ενδείξεις για την στρατηγική της κεντρικής τράπεζας.

Νωρίτερα, αύριο, το επίκεντρο θα στραφεί στην τακτική συνεδρίαση της ΕΚΤ, από την οποία πολλοί επενδυτές περιμένουν κάποια μέτρα τόνωσης της ρευστότητας.

Οι μετοχές της Wall Street έκλεισαν κυρίως χαμηλότερα χθες, σταματώντας την αναρρίχηση των δεικτών Dow και S&P σε επίπεδα ρεκόρ.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο σήμερα, η Tesla βουλιάζει 11% λόγω απογοήτευσης για τα αποτελέσματα γ΄ τρίμηνου της πρωτοπόρου βιομηχανίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Και η Abercrombie & Fitch πιέζεται καθώς οι πωλήσεις της μειώθηκαν 14%.

Αντιθέτως η Time Warner κινείται υψηλότερα μετά την κοινοποίηση των κερδών της, που ήταν 89 σεντς ανά μετοχή.

Σημαντικά κέρδη επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές, σβήνοντας τις προηγούμενες απώλειες, ενώ τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν με μικτά πρόσημα.

Οι τιμές του χρυσού και του πετρελαίου κινούνται με θετικά πρόσημα. Το συμβόλαιο του χρυσού ενισχύεται 8 δολ. στα 1.316 δολ. ανά ουγκιά, ενώ του πετρελαίου ενισχύεται 1,79% στα 95,04 δολ. ανά βαρέλι.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v