Ανακάμπτει η Wall μετά το λάθος του ISM

Διαγράφουν τις απώλειες οι μετοχές στη Wall μετά το λάθος του ISM για τον δείκτη μεταποίησης. Στις 55,4 μονάδες η σωστή μέτρηση. Στο 1,359 υποχώρησε το ευρώ έναντι του δολαρίου. Μικρή πτώση για πετρέλαιο. Σταθεροποιητικά ο χρυσός. Άλμα 13% για την μετοχή της Broadcom.

Μικρή άνοδο σημειώνουν οι δείκτες στη Wall, διαγράφοντας τις αρχικές απώλειες, μετά από την ανακοίνωση του ISM ότι έκανε λάθος στην μέτρηση του δείκτη για τον Μάιο.

O Dοw Jones ενισχύεται 0,08% στις 16.738 μονάδες, ο Nasdaq υποχωρεί 0,16% στις 4.236 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,07% στις 1.925.

Στις 55,4 μονάδες διαμορφώθηκε ο δείκτης ISM μεταποίησης μετά από δύο αναθεωρήσεις της μέτρησης. Αρχικά το ινστιτούτο ανακοίνωσε ότι ο δείκτης υποχώρησε στις 53,2 μονάδες, πολύ χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για ενίσχυση στις 55 μονάδες. Λίγη ώρα αργότερα ο επικεφαλής του Institute of Supply Management δήλωσε στο CNBC πως το ινστιτούτο διόρθωσε τον δείκτη για την μεταποίηση τον Μάιο, λόγω σφαλμάτων στην μέτρηση. Τελικά το ινστιτούτου αναθεώρησε για τρίτη φορά το νούμερο, στο 55,4.

Στα εμπορεύματα, o χρυσός ενισχύεται 0,01% στα 1.248 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το πετρέλαιο κινείται 0,12% στα 102,59 δολάρια το βαρέλι.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία του αμερικάνικου νομίσματος με το ευρώ κινείται στο 1,36. Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης υποχώρησε στο 1,359, κοντά σε χαμηλό τριών μηνών.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, ράλι 12% κάνει η μετοχή της ARC Healthcare, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας πως δέχεται την πρόταση εξαγοράς της Ventas έναντι $2,6 δισ.

Πτώση 2% σημειώνει η μετοχή της Zillow, μετά την υποβάθμιση σε sector perform από outperform από την Pacific Crest.

Κέρδη 11% σημειώνει η μετοχή της Ariad Pharmaceuticals. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως έρευνες δείχνουν ότι το φάρμακο Iclusig είναι αποτελεσματικό στην καταπολέμηση όγκων του γαστρεντερικού συστήματος.

Άλμα 13% σημειώνει η μετοχή της Broadcom. Η εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών ανακοίνωσε πως προσέλαβε την JP Morgan για να εξετάσει πιθανή πώληση μονάδας της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v