Διόρθωση στην Wall Street ενόψει του Q2

Μετά τα ...πυροτεχνήματα των 17.000 του Dow, στην Wall Street επικρατούν σταθεροποιητικές διαθέσεις. Τι περιμένουν οι αναλυτές από τα εταιρικά αποτελέσματα Q2. Ανοδος δολαρίου επί 4η συνεδρίαση. Συνεχίζονται οι απώλειες για WTI και Brent.

Σταθεροποιητικές διαθέσεις επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές επιστρέφουν από τις αργίες με τους βασικούς δείκτες σε επίπεδα ρεκόρ.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην έναρξη των ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου, που αρχίζει αυτή την εβδομάδα.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,35% στις 17.007 μονάδες, ο S&P εμφανίζει πτώση 0,43% στις 1.977 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,69% χαμηλότερα στις 4.455 μονάδες.

Η Wall Street «γιόρτασε» την Ημέρα Ανεξαρτησίας την περασμένη εβδομάδα, όταν τα μεγέθη για την απασχόληση Ιουνίου ξεπέρασαν τις προσδοκίες κι έστειλαν τον δείκτη Dow Jones σε κλείσιμο πάνω από τις 17.000 μονάδες για πρώτη φορά στην ιστορία και τον S&P 500 σε νέο ιστορικό ρεκόρ στις 1.985,44 μονάδες.

Η περίοδος ανακοινώσεων αποτελεσμάτων τριμήνου ξεκινά την Τρίτη με τα αποτελέσματα της Alcoa Inc.

Τα κρίσιμα τραπεζικά αποτελέσματα ξεκινούν την παρασκευή με το Q2 της Wells Fargo & Co.

Οι αναλυτές προβλέπουν ότι τα κέρδη των εταιριών του S&P 500 θα αυξηθούν 4,9% στο β΄ τρίμηνο σύμφωνα με έρευνα της FactSet.

Σήμερα η ημέρα είναι κενή σε στατιστικες ανακοινώσεις.

Κινητικότητα προκαλούν οι συμφωνίες εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Η Lorillard φημολογήθηκε ότι θα συγχωνευθεί με την Reynolds American σε μια μεγάλη συμφωνία για την καπνοβιομηχανία.

Η Archer Daniels Midland ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την Wild Flavors.

Παράλληλα, εγκρίθηκε στην Κίνα η εξαγορά των επιχειρήσεων σέρβερ της IBM Corp. από την Lenovo Group Ltd.

Στις αγορές εμπορευμάτων, το συμβόλαιο Αυγούστου του πετρελαίου υποχωρεί 22 σεντς στα 103,84 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο του χρυσού υποχωρεί 5 δολ. στα 1.315 δολ. ανά ουγκιά.

Είναι η έβδομη συνεδρίαση που υποχωρεί το συμβόλαιο του West Texas Intermediate. Παράλληλα το συμβόλαιο του Brent αγγίζει χαμηλό τριών εβδομάδων, καθώς η Λιβύη ετοιμάζεται να αυξήσει τις εξαγωγές από τα δύο καίρια λιμάνια της που παραμένουν κλειστά εδώ και έναν χρόνο.

Η προοπτική επιτάχυνσης της αύξησης επιτοκίων από την αμερικανική κεντρική τράπεζα Federal Reserve ωθούν το δολάριο σε άνοδο επί τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v