Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες στη Wall Street με την Apple στο επίκεντρο

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες στην αμερικάνικη αγορά, εν μέσω ανησυχιών για πρόωρη αύξηση επιτοκίων από Fed. Ράλι για το δολάριο. Άλμα 3% για Apple. Νέα πτώση για τα αμερικάνικα ομόλογα. Άνοδος 0,8% για το αργό πετρέλαιο. Υψηλότερα και ο χρυσός. Κέρδη 3% για την Barnes & Noble.

Χαμηλότερα κινούνται οι μετοχές στην Wall Street, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι στραμμένο στην παρουσία νέων προϊόντων από την Apple και στις κινήσεις της Fed. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,39% στις 17.046 μονάδες, ο Nasdaq υποχωρεί 0,35% στις 4.576 μονάδες, ενώ ο S&P καταγράφει πτώση 0,33% στις 1.995 μονάδες.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα κινείται στο 1,288.

Το αμερικάνικο νόμισμα ενισχύθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι ετών έναντι του γεν, στα 106,18 γεν. Ο δείκτης του Bloomberg για το δολάριο αυξήθηκε σε υψηλό 14 μηνών, στις 1.046 μονάδες.

Απώλειες καταγράφουν για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα τα αμερικάνικα ομόλογα, μετά από δημοσίευση έρευνας της Fed που υποστηρίζει ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να αυξήσει νωρίτερα τα επιτόκια.Η απόδοση του αμερικάνικου 10ετους ομολόγου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, ενισχύεται τρεις μονάδες βάσης στο 2,51%.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός κινείται 0,06% υψηλότερα στις 1.255 μονάδες, ενώ το αργό πετρέλαιο αυξάνεται 0,84% στα 93,48 δολάρια το βαρέλι. 

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, ράλι 3% σημειώνει η μετοχή της Apple, μετά την παρουσίαση των νέων συσκευών iPhone, μιας φορετής συσκευής και ενός συστήματος πληρωμής από κινητό τηλέφωνο. 

Κέρδη 3% καταγράφει η μετοχή της Barnes & Noble, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

Πτώση 1,3% σημειώνει η μετοχή της Morgan Stanley.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v