Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα ρεκόρ στη Wall μετά την Yellen

Σε θετικό έδαφος οι μετοχές στην Wall, μετά τις δηλώσεις Yellen ότι η οικονομία βελτιώνεται σταθερά αλλά δεν επίκειται άμεση αύξηση επιτοκίων. Διολισθαίνει στο 1,13 το ευρώ. Οριακή πτώση για αργό και χρυσό. Άλμα 2,5% για την μετοχή της JP Morgan. Ενισχύονται τα αμερικανικά ομόλογα.

Υψηλότερα κινούνται οι μετοχές στην αμερικάνικη αγορά, με τον S&P 500 και τον Dow Jones σε νέα επίπεδα ρεκόρ, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στην κατάθεση της επικεφαλής της Fed, Janet Yellen.

O Dow Jones ενισχύεται 0,46% στις 18.203 μονάδες, ο Nasdaq κερδίζει 0,04% στις 4.963 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται υψηλότερα 0,3% στις 2.117 μονάδες.

Oι επενδυτές προσπαθούν να αντλήσουν πληροφορίες για το πότε η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων, τα οποία βρίσκονται σε μηδενικά επίπεδα από το 2008. Η κ. Yellen τόνισε πως εφόσον οι συνθήκες στην αγορά εργασίας συνεχίσουν να βελτιώνονται, η επιτροπή της Fed θα αρχίσει να ετοιμάζει την αύξηση των επιτοκίων. Ωστόσο απέκλεισε η αύξηση να γίνει στις επόμενες δύο συνεδριάσεις.

Από το μέτωπο των macro, μεγάλη πτώση κατέγραψε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, με βάση τον δείκτη που καταρτίζει το CBO.Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης μειώθηκε στις 96,4 μονάδες από 103,8 μονάδες τον Ιανουάριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα διολισθήσει στις 99,6 μονάδες.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία του αμερικάνικου νομίσματος με το ευρώ διαμορφώνεται στο 1,13.

Στα εμπορεύματα, το πετρέλαιο έκλεισε οριακά χαμηλότερα στα 49,28 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός έπεσε κάτω από τα 1.200 δολάρια ανά ουγκιά.

Ανοδικά κινούνται τα αμερικάνικα ομόλογα, μετά από μια συνεδρίαση με έντονη μεταβλητότητα. Η απόδοση του αμερικάνικου 10ετους τίτλου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, υποχωρεί 2 μονάδες βάσης στο 2,04%.  

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της JP Morgan ενισχύεται 2,6%. Η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ σχεδιάζει να κόψει περίπου 100 δισ. δολάρια από μη ενεργούς λογαριασμούς. 

Ράλι 14% καταγράφει η μετοχή της First Solar. H εταιρεία κατασκευής ηλιακών πάνελ σχεδιάζει κοινοπραξία με την Sun Power.

H μετοχή της Micron Technologies υποχωρεί 5,5%.

Η μετοχή της Windstream Holdings διολισθαίνει 5,2%.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v