Στάση αναμονής στη Wall μετά το ράλι

Ήπιες κινήσεις σημειώνουν οι μετοχές στη Wall μετά το ράλι της περασμένης εβδομάδας. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Μικρή πτώση για χρυσό και αργό. Ενισχύονται τα αμερικανικά ομόλογα.

Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι δείκτες στην αμερικάνικη αγορά, μετά τα ισχυρά κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας που οδήγησαν τον Nasdaq επτά μονάδες μακριά από το ρεκόρ του 2000.

O Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,29% στις 18.181 μονάδες, ο Nasdaq διολισθαίνει 0,05% στις 5.024 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,14% υψηλότερα στις 2.111.

«Υπάρχει μια οπισθοχώρηση, αλλά είναι φυσιολογικό μετά από μια τόσο μεγάλη κίνηση όπως αυτή της προηγούμενης εβδομάδας» δήλωσε ο Andreas Ruhlmann στο Bloomberg, αναλυτής στην IG στη Γενεύη. «Υπάρχει κάποια κατοχύρωση κερδών. Συνολικά, περιμένω η αγορά να παραμείνει ισχυρή αυτήν την εβδομάδα και το δολάριο να δεχτεί κάποια πίεση, τα οποία σχετίζονται προς το παρόν» τόνισε.

Ο δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε 3% την προηγούμενη εβδομάδα. Ο τεχνολογικός δείκτης βρίσκεται 3,6% ψηλότερα από τις 11 Μαρτίου. Πέρασε τις 5.000 μονάδες νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Από το μέτωπο της οικονομίας, ο δείκτης οικονομικής δραστηριότητας Chicago Fed υποχώρησε στις -0,11 μονάδες τον Φεβρουάριο από -0,10 μονάδες τον Ιανουάριο.

Οι πωλήσεις παλαιών (όχι νεόδμητων) κατοικιών ανήλθαν στα 4,88 εκατομμύρια (στο 12μηνο).Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν στα 4,94 εκατομμύρια το Φεβρουάριο.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία του ενιαίου νομίσματος έναντι του δολαρίου διαμορφώνεται στο 1,09.

Στα εμπορεύματα, η τιμή του αργού πετρελαίου ενισχύεται 0,30% στα 46,62 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού καταγράφει άνοδο 0,2% στα 1.187 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικάνικου 10ετούς τίτλου υποχωρεί δύο μονάδες βάσης στο 1,91%.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Gilead Sciences σημειώνει πτώση 1,9%. Η φαρμακευτική εξέδωσε προειδοποίηση για φάρμακό της για την ηπατίτιδα.

Άνοδος 3,8% καταγράφει η μετοχή της Tenet Healthcare, μετά από δημοσίευμα της WSJ ότι η εταιρεία πλησιάζει στην εξαγορά της United Surgical Partners International.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v