Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η κινεζική επιβράδυνση προβληματίζει τη Wall Street

Η υποψηφιότητα της Χ. Κλίντον για την Προεδρία, τα εταιρικά αποτελέσματα αλλά και τα στοιχεία που δείχνουν προς επιβράδυνση στην Κίνα, στο επίκεντρο. Μεικτά πρόσημα για τους δείκτες. Ανακάμπτει το πετρέλαιο. Σταθεροποιητικά ο χρυσός.

Ηπια πτωτική κίνηση στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στα στοιχεία που δείχνουν προς επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας, αλλά και στην επισημοποίηση της υποψηφιότητας της Χίλαρι Κλίντον για την προεδρία των ΗΠΑ.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,15%, στις 18.029 μονάδες. Πτώση 0,15% για τον S&P 500 στις 2.099 μονάδες ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,06% στις 4.999 μονάδες. 

Νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι οι κινέζικες εξαγωγές το Μάρτιο διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των προβλέψεων, ενώ η Παγκόσμια Τράπεζα μείωσε τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη στην Ασία, πιέζοντας και τις ευρωπαϊκές αγορές και ειδικότερα τον κλάδο μετάλλων. 

Η προσοχή των επενδυτών επικεντρώνεται και στα αποτελέσματα τριμήνου στις ΗΠΑ, καθώς εντός της εβδομάδας ανακοινώνουν τα μεγέθη Q1 κολοσσοί όπως η JP Morgan, η Wells Fargo και η Intel. 

Εν τω μεταξύ, ανακάμπτει με άνοδο 1,3% η τιμή του πετρελαίου, στα 52,35 δολάρια το βαρέλι. Στα 59,54 δολάρια με άνοδο 1% το πετρέλαιο τύπου Brent.

Οριακά υψηλότερα από τα 1.200 δολάρια την ουγκιά διαπραγματεύεται ο χρυσός με οριακά κέρδη.

Σταθεροποιητικά, στο 1,06 δολάριο, η ισοτιμία του αμερικανικού νομίσματος με το ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v