Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στη Wall Street και «βουτιά» για Nasdaq

Στο κόκκινο για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση οι δείκτες στη Wall Street. Πτώση 2,4% για τον S&P 500, κάτω από τις 1.900 μονάδες. Απώλειες σχεδόν 300 μονάδων για Dow Jones. «Βαρίδι» οι μετοχές βιοτεχνολογίας. Yποχωρεί 2% το αργό πετρέλαιο. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι μετοχές στην αμερικανική αγορά, οδεύοντας για την πέμπτη διαδοχική πτώση, καθώς παραμένουν οι ανησυχίες των επενδυτών για την κινεζική ανάπτυξη και την παγκόσμια οικονομία.

O Dow Jones διολισθαίνει 1,8% στις 16.015 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 3% χαμηλότερα στις 4.549 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 2,4% στις 1.885 μονάδες. 

Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές στη βιοτεχνολογία, την ενέργεια και τις πρώτες ύλες. O δείκτης Nasdaq Biotechnology υποχωρεί 6,4%, διολισθαίνοντας πάνω από 20% από το υψηλό έτους.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters, υποστήριξε ότι το Ταμείο πιθανότατα θα προσαρμόσει προς τα κάτω τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας.

Στην Κίνα, τα κέρδη που έβγαλαν οι κινεζικές βιομηχανικές επιχειρήσεις κατέγραψαν τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων τεσσάρων ετών τον Αύγουστο, καθώς τα κόστη συνέχισαν να αυξάνονται ενώ οι τιμές των προϊόντων να μειώνονται.

Στις ΗΠΑ, οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,4% τον Αύγουστο, ενώ τα προσωπικά εισοδήματα ενισχύθηκαν 0,3%. Οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση 0,3% και 0,4% αντίστοιχα.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 2,14% στα 44,72 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 1,36% στα 1.130 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,12.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Freeport-McMoRan βουτάει 7,1%, μετά την πτώση του χαλκού σε χαμηλό ένα μήνα.

Απώλειες πάνω από 2,5% σημειώνουν οι μετοχές των Transcocean και Marathon Oil.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v