Κέρδη στη Wall Street κόντρα στην απασχόληση

Με άνοδο έκλεισε η Wall Street σε μια συνεδρίαση με σημαντικές διακυμάνσεις. Απογοήτευσαν τα στοιχεία απασχόλησης στις ΗΠΑ. Υψηλότερα η τιμή του πετρελαίου. Ενισχύθηκε το δολάριο έναντι του ευρώ. Άνοδος για τον χρυσό.

Κέρδη κατέγραψε η Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας παρά τα κατώτερα των αναμενόμενων στοιχεία απασχόλησης στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα τον Απρίλιο μπορεί η ανεργία να παρέμεινε αμετάβλητη στο 5% ωστόσο δημιουργήθηκαν μόλις 160.000 νέες θέσεις εργασίας έναντι 203.000 που ανέμεναν οι αναλυτές. Σημειώνεται ότι η αύξηση στις νέες θέσεις εργασίας τον Απρίλιο ήταν η μικρότερη που έχει καταγραφεί από το Σεπτέμβριο του 2015.

Όπως αναφέρει ο αναλυτής της EverBank World Markets, Chris Gaffney, «τα στοιχεία απασχόλησης ήταν απογοητευτικά, ωστόσο είναι πιθανό να υποχρεώσουν την Fed να προχωρήσει σε μόλις μία αύξηση των επιτοκίων έως το τέλος του χρόνου καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη, εν αναμονή των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ».

Στο εταιρικό μέτωπο, η ArcelorMittal SA ανακοίνωσε συρρίκνωση ζημιών στο α' τρίμηνο στα 416 εκατ. δολάρια και πτώση 22% στα έσοδα εξαιτίας των μειωμένων τιμών σιδήρου και χαλκού στις αγορές.

Παράλληλα θετικός ήταν ο αντίχτυπος από την άνοδο της τιμής του πετρελαίου. Συγκεκριμένα, ο μαύρος χρυσός ενισχύθηκε 0,8% στα 44,66 δολάρια ανά βαρέλι. Ωστόσο, στην εβδομάδα το πετρέλαιο κατέγραψε πτώση 2,7%.

Στη Wall Street, o Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,45% στις 17.740 μονάδες, ο S&P κατέγραψε άνοδο 0,32% στις 2.057 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,4% στις 4.736 μονάδες.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε οριακά έναντι του ευρώ στο 1,1405 από 1,1408 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 1,7% στα 1.294 δολ./oz. Στην εβδομάδα ο χρυσός ενισχύθηκε 0,3%.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου σημείωσε άνοδο τριών μονάδων βάσης στο 1,77%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v