Aνοδος στη Wall Street με ώθηση από το αργό

Σε θετικό έδαφος για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση οι δείκτες στη Wall Street. Πάνω από τα $51 το αργό πετρέλαιο. Κέρδη και για τον χρυσό. Υποχωρεί σε χαμηλό μήνα το δολάριο. Kατω από το 1,7% η απόδοση του αμερικάνικου 10ετους.

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, συνεχίζοντας την ανοδική πορεία που οδήγησε τον S&P σε υψηλό 10 μηνών τη Δευτέρα, με τα κέρδη του αργού να ενισχύουν τις ενεργειακές μετοχές.

Ο Dow Jones κινείται 0,3% υψηλότερα στις 18.003 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,16% στις 4.969 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,25% στις 2.117 μονάδες.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σκαρφάλωσε σε νέα υψηλά μετά τα στοιχεία που έδειξαν πτώση στα αποθέματα στις ΗΠΑ και ισχυρή ζήτηση από την Κίνα. 

Στη Νέα Υόρκη, η αμερικανική ποικιλία του αργού πετρελαίου καταγράφει άνοδο 1,3% στα 51,3 δολάρια το βαρέλι. Τη Δευτέρα είχε ενισχυθεί στο υψηλότερο σημείο από τις 21 Ιουλίου.

Ο χρυσός κινείται 1,23% υψηλότερα, στα 1.260 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχωρεί σε χαμηλό μήνα καθώς απομακρύνεται το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων από τη Fed τον Ιούνιο.

Ο δείκτης WSJ Dollar Index, που καταγράφει τις κινήσεις του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, κινείται 0,2% χαμηλότερα στις 85.82 μονάδες.

Έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, το δολάριο διολισθαίνει 0,3%, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 107,09 γεν το δολάριο από 107,37 το βράδυ της Τρίτης.

Στα ομόλογα, σε θετικό έδαφος κινείται η τιμή του αμερικανικού 10ετούς τίτλου, με την απόδοση να υποχωρεί τρεις μονάδες βάσης στο 1,69%. 

Στο ταμπλό, ράλι 8% πραγματοποιεί η μετοχή της Chesapeake Energy.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v