Υποχωρεί η Wall Street μετά το τριπλό ρεκόρ

Απώλειες σημειώνουν οι δείκτες στη Wall Street μετά την χθεσινή άνοδο σε νέα ιστορικά υψηλά. Ράλι για τα αμερικάνικα ομόλογα. Άνοδος για το χρυσό. Το δολάριο διολισθαίνει 1% έναντι του γεν. Ράλι 3,3% για την μετοχή της Nvidia.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι αμερικάνικες μετοχές μετά την χθεσινή άνοδο και των τριών δεικτών σε ιστορικά υψηλά και ενώ τα στοιχεία που δημοσίευσε η αμερικάνικη κυβέρνηση έδειξαν αναπάντεχη πτώση της καταναλωτικής δαπάνης.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,17% στις 18.582 μονάδες, ο Nasdaq διολισθαίνει 0,13% στις 5.221 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,11% στις 2.183 μονάδες.

Tην Πέμπτη σκαρφάλωσαν σε νέα ιστορικά υψηλά και οι τρεις δείκτες, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από το 1999.

Από το μέτωπο των μάκρο, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε 0,4% τον περασμένο μήνα. Είναι η πρώτη πτώση από τον Μάρτιο και η μεγαλύτερη από το Σεπτέμβριο του 2015.

Τον Ιούνιο ο δείκτης είχε σημειώσει άνοδο 0,5%.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν αύξηση 0,1%.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι οι λιανικές πωλήσεις παρέμειναν αμετάβλητες τον Ιούλιο, μετά από άνοδο 0,8% τον Ιούνιο.Οι αναλυτές ανέμεναν ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν κατά 0,4%.

«Τα απογοητευτικά στοιχεία από τις λιανικές πωλήσεις και τον δείκτη τιμών παραγωγού δείχνουν πως οι ΗΠΑ δεν έχουν ανοσία στην παγκόσμια οικονομική ασθένεια» δήλωσε στους Financial Times ο Tom Floyd, trader στην Foenix Partners. «Mε τις ΗΠΑ να είναι η μόνη μεγάλη οικονομία κοντά στην αρχή ενός κύκλου αύξησης των επιτοκίων, τα οικονομικά στοιχεία θα μετατοπίσουν ακόμα πιο μακριά τις προβλέψεις των μελών της Fed για την πορεία των επιτοκίων και θα τους δυσκολέψουν να πείσουν τις αγορές ότι είναι πιθανό να υπάρξει μια ή και δύο αυξήσεις επιτοκίων μέσα στη χρονιά. Οι αγορές δεν θα τσιμπήσουν το δόλωμα» πρόσθεσε.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,7% στα 43,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,46% στα 1.356 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της στερλίνας. Το αμερικάνικο νόμισμα καταγράφει απώλειες 1% έναντι του γεν, με την ισοτιμία να υποχωρεί κάτω από το επίπεδο των 102 γεν το δολάριο.

Ράλι πραγματοποιούν τα αμερικάνικα ομόλογα. Η απόδοση του 10ετους τίτλου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, καταγράφει πτώση έξι μονάδων βάσης στο 1,49%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Νvidia ενισχύεται 3,3% στο νέο ιστορικό υψηλό των 61 δολαρίων. Η μετοχή έχει καταγράψει κέρδη 160% την τελευταία χρονιά. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v