Oριακές μεταβολές στη Wall και μετά τη Γέλεν

Οριακές κινήσεις καταγράφουν οι δείκτες στη Wall, μετά τις δηλώσεις της Τζάνετ Γέλεν. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Μικρή άνοδος για αργό. Στο 2,49% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Oριακές μεταβολές στη Wall και μετά τη Γέλεν

Oι αμερικανικές μετοχές κινούνται με οριακές μεταβολές, με τους επενδυτές να «χωνεύουν» τις δηλώσεις της επικεφαλής της Fed, Τζάνετ Γέλεν.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,04% στις 21.011 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει πτώση 0,1% στις 5.854 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει 0,08% στις 2.379 μονάδες. 

Η κα. Γέκελν, υποστήριξε ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια στη συνεδρίαση του Μαρτίου εφόσον τα οικονομικά στοιχεία για την απασχόληση και τον πληθωρισμό.  Η ίδια επισήμανε επίσης πως τα επιτόκια μπορεί να αυξηθούν με πιο γρήγορο ρυθμό φέτος, καθώς η οικονομία δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει εμπόδια στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό.«Συνολικά, οι προοπτικές για να συνεχιστεί η μέτρια οικονομική ανάπτυξη φαίνονται ενθαρρυντικές, ειδικά από την στιγμή που τα ρίσκα από το εξωτερικό φαίνεται να έχουν υποχωρήσει κάπως» σημείωσε.

Οι traders προεξοφλούν πιθανότητα 76% για μια αύξηση επιτοκίου αυτόν τον μήνα, έναντι 30% στην αρχή της εβδομάδας, σύμφωνα με στοιχεία του Reuters.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης υπηρεσιών του ινστιτούτου ISM, αυξήθηκε στις 57,6 μονάδες από 56,5 τον Ιανουάριο. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από τον Οκτώβριο του 2015. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα παραμείνει στο ίδιο επίπεδο με τον προηγούμενο μήνα.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 0,4% υψηλότερα στα 52,48 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,3% στα 1.229 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της στερλίνας.

Το δολάριο σημειώνει άνοδο 0,4% έναντι του ευρώ στο 1,0511 δολ. από 1,0549 την προηγούμενη μέρα.

Η στερλίνα κινείται πτωτικά για πέμπτη διαδοχική μέρα, τούτη τη φορά κατά 0,2% έναντι του δολαρίου, στο 1,2269 από 1,2292 την προηγούμενη μέρα.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται μία μονάδα βάσης υψηλότερα, στο 2,49%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Snap πραγματοποιεί άλμα 7%, μία ημέρα μετά το ντεμπούτο της στo χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v