Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί η Wall Street με φόντο τις γεωπολιτικές εντάσεις

Απώλειες σημειώνουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, εν μέσω γεωπολιτικών ανησυχιών. Άλμα 1,5% για τον χρυσό. Βουτάει το δολάριο έναντι του γεν.

Υποχωρεί η Wall Street με φόντο τις γεωπολιτικές εντάσεις

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, καθώς οι γεωπολιτικές εντάσεις συνεχίζουν να προβληματίζουν τους επενδυτές.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,52% στις 20.549 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,82% χαμηλότερα στις 5.832 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,67% στις 2.341 μονάδες. 

O Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έστειλε προειδοποιητικό μήνυμα στη Βόρεια Κορέα μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

«Η Βόρεια Κορέα πηγαίνει γυρεύοντας. Αν η Κίνα αποφασίσει να βοηθήσει, αυτό θα είναι σπουδαίο. Αν όχι, θα λύσουμε το πρόβλημα χωρίς αυτούς!» έγραψε ο κ. Τραμπ στο Twitter.

«Εξήγησα στον πρόεδρο της Κίνας ότι μια εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ θα ήταν πολύ καλύτερη για αυτούς, αν έλυναν το πρόβλημα της Βόρειας Κορέας!» πρόσθεσε.

Ο «δείκτης φόβου» σκαρφάλωσε στο υψηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο, αντανακλώντας την νευρικότητα των επενδυτών. Ο δείκτης VIX, ο οποίος μετράει την προσδοκώμενη μεταβλητότητα των επόμενων 30 ημερών για τον δείκτη S&P 500 ξεπέρασε το όριο των 15 μονάδων, για πρώτη φορά από τις 9 Νοεμβρίου. Στο μεγαλύτερο μέρος του 2017, ο δείκτης βρισκόταν κάτω από το επίπεδο των 12 μονάδων.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,09% στα 53,01 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 1,5% στα 1.273 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,0612 δολαρίου/ευρώ.

Το αμερικάνικο νόμισμα βουτάει 1% έναντι του γεν, καθώς οι επενδυτές στρέφονται στα ασφαλή καταφύγια. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται έξι μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 2,309%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Apple υποχωρεί 1,3%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τις 30 μετοχές του Dow Jones. 

Πτώση 2,4% σημειώνει η μετοχή της αεροπορικής United Continental, μετά από περιστατικό με επιβάτη που απομακρύνθηκε με τη βία. Αν η μετοχή κλείσει με αυτές τις απώλειες, περίπου 550 εκατ. δολάρια θα έχουν διαγραφεί από την χρηματιστηριακή της αξία.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v