Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ιστορικό υψηλό για τον Nasdaq

Σε επίπεδα ρεκόρ κινήθηκε ο τεχνολογικός δείκτης στη Wall Street. Άνοδος 175 μονάδων για τον Dow Jones. «Άλμα» 5,9% για την μετοχή της American Express. Τέταρτη μέρα πτώσης για το πετρέλαιο. Πιέσεις στο δολάριο.

Νέο ιστορικό υψηλό για τον Nasdaq

Τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα τριμήνου της American Express έδωσαν ισχυρή ώθηση στη Wall Street.

Συγκεκριμένα, η μετοχή της American Express «εκτοξεύτηκε» 5,9% καθώς η διοίκηση ανακοίνωσε καθαρά κέρδη στο 1,2 δισ. δολ. ή 1,34 δολ. ανά μετοχή και έσοδα στα 7,9 δισ. Οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη στο 1,28 δολ. ανά μετοχή και έσοδα στα 7,8 δισ.

Αντίστοιχα, εντός των εκτιμήσεων ήταν τα αποτελέσματα α’ τριμήνου που ανακοίνωσε η eBay Inc. Ειδικότερα τα προσαρμοσμένα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 538 εκατ. δολάρια ή 49 σεντς ανά μετοχή και τα έσοδα ανήλθαν στα 2,2 δισ. δολάρια από 2,1 δισ. πέρυσι. Οι αναλυτές ανέμεναν τα κέρδη ανά μετοχή να διαμορφωθούν οριακά χαμηλότερα στα 48 σεντς.

«Τα αποτελέσματα α’ τριμήνου προχωρούν χωρίς κάποια δυσάρεστη έκπληξη αν και οι εταιρικές ανακοινώσεις δεν έχουν φτάσει ακόμα στην κορύφωσή τους», επισήμανε ο στρατηγικός αναλυτής της FBN Securities, Jeremy Klein.

Επιπλέον θετικός ήταν ο αντίχτυπος από τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν ότι η φορολογική μεταρρύθμιση είναι πλέον πολύ κοντά.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 10.000 στις 244.000 αιτήσεις. Οι αναλυτές ανέμεναν μικρότερη αύξηση στις 242.000 αιτήσεις.

Στο γεωπολιτικό μέτωπο, παραμένει η ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ- Βόρειας Κορέας μετά τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον ότι οι ΗΠΑ ψάχνουν νέους τρόπους για να πιέσουν το καθεστώς της Πιογιανγκ προκειμένου να τερματιστεί το πυρηνικό πρόγραμμα.

Στο μεταξύ, πτώση για τέταρτη μέρα σημείωσε η τιμή του πετρελαίου (WTI) καθώς παραμένει ο προβληματισμός από την εβδομαδιαία αύξηση των αποθεμάτων βενζίνης στις ΗΠΑ για πρώτη φορά τους τελευταίους δύο μήνες. Ο μαύρος χρυσός υποχώρησε 0,3% στα 50,27 δολάρια ανά βαρέλι.

Στη Wall Street, o Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,9% ή 175 μονάδων στις 20.578, ο S&P κατέγραψε άνοδο 0,76% στις 2.355 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έπιασε νέο ιστορικό υψηλό (+0,92%) στις 5.916 μονάδες.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,0725 από 1,0711 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού σημείωσε οριακή άνοδο 0,1% στα 1.283,80 δολ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς «κέρδισε» δύο μονάδες βάσης στο 2,23%.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v