Nέα ρεκόρ στη Wall με τον Dow μια ανάσα από τις 22.000 μονάδες

Σε νέα επίπεδα-ρεκόρ κινούνται οι τρεις δείκτες, με τα εταιρικά αποτελέσματα να παραμένουν στο επίκεντρο. Προσπάθεια ανάκαμψης για το δολάριο. Μικρή πτώση για το αργό. Απώλειες 0,5% για την Pfizer.

Nέα ρεκόρ στη Wall με τον Dow μια ανάσα από τις 22.000 μονάδες

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, οδηγώντας τους δείκτες σε νέα επίπεδα-ρεκόρ, με τους επενδυτές να αναμένουν τα αποτελέσματα τριμήνου από την Apple.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,42% στις 21.982 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,23% στις 6.326 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,23% στις 2.475 μονάδες. 

Tα εταιρικά αποτελέσματα παραμένουν στο επίκεντρο. Ως την περασμένη Παρασκευή, το 73% των εταιρειών του S&P 500 που είχαν ανακοινώσει αποτελέσματα είχαν ξεπεράσει τις προβλέψεις των αναλυτών. Aυτό καθιστά το δεύτερο τρίμηνο υποψήφιο για το τρίμηνο με το υψηλότερο ποσοστό εταιρειών που ξεπέρασαν τις προβλέψεις από το 2008, όταν η FactSet ξεκίνησε την καταγραφή των στοιχείων.

«Αν οι εταιρείες συνεχίσουν να ανακοινώνουν αποτελέσματα όπως το έχουν κάνει ως τώρα, θα είναι μια πολύ καλή περίοδος, το οποίο θα βοηθήσει να καλυφθεί το κενό από τις ανύπαρκτες πολιτικές του Τραμπ για την τόνωση της ανάπτυξης» δήλωσε αναλυτής της Oanda.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε πως οι καταναλωτικές δαπάνες ενισχύθηκαν κατά 0,1% τον Ιούνιο, μετά από άνοδο 0,2% τον περασμένο μήνα. Ήταν η πιο αδύναμη μέτρηση από τον Φεβρουάριο.

Εν τω μεταξύ, το προσωπικό εισόδημα παρέμεινε αμετάβλητο μετά από μια άνοδο 0,3% τον Μάιο. Ήταν η χειρότερη επίδοση από τον Νοέμβριο του 2016, όταν το εισόδημα είχε υποχωρήσει κατά 0,1%.

O δείκτης πληθωρισμού PCE παρέμεινε αμετάβλητος τον Ιούνιο σε σχέση με τον Μάιο, ενώ σε σχέση με τον Ιούνιο του προηγούμενου έτους ενισχύθηκε 1,4%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το αμερικανικό νόμισμα ανακάμπτει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,6% στα 49,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ οριακή πτώση 0,05% σημειώνει ο χρυσός, στα 1.272 δολάρια ανά ουγγιά. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Pfizer σημειώνει πτώση 0,5%, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. Η αμερικανική φαρμακευτική ανακοίνωσε πτώση πωλήσεων 2% για το δεύτερο τρίμηνο του έτους. 


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v