Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street μετά τα macro

Σε θετικό έδαφος γυρίζουν οι δείκτες μετά τα θετικά στοιχεία για τις ανοιχτές θέσεις εργασίας. Βουτιά 8% για την Avis. Αλμα 16,6% για την Michael Kors. Ανοδικό γύρισμα για το δολάριο.

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street μετά τα macro

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικάνικες μετοχές την Τρίτη μετά τα στοιχεία για τις ανοιχτές θέσεις εργασίας, με τους S&P 500 και Dow Jones να σκαρφαλώνουν σε νέα υψηλά.

O Dow Jones ενισχύεται 0,14% στις 22.149 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,13% στις 6.393 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,14% υψηλότερα στις 2.484 μονάδες. 

Τη Δευτέρα ο Dow Jones κατέγραψε το 9ο συνεχόμενο ρεκόρ, ενώ πέτυχε και το μεγαλύτερο ανοδικό σερί από τον Φεβρουάριο.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των θέσεων εργασίας που παραμένουν ακάλυπτες αυξήθηκε στο επίπεδο ρεκόρ των 6,16 εκατομμυρίων από 5,7 εκατομμύρια τον Μάιο.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο αριθμός των ανοιχτών θέσεων εργασίας θα σκαρφαλώσει στα 5,775 εκατομμύρια.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διαγράφει τις απώλειες έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας, μετά τα στοιχεία για τις ανοιχτές θέσεις εργασίας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1748 δολάρια/ευρώ. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,5% στα 49,11 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,27% υψηλότερα στα 1.269 δολάρια ανά ουγκιά.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικάνικου 10ετους τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα στο 2,26%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Michael Kors πραγματοποιεί άλμα 16,6% στα 43,8 δολάρια, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Η Avis βουτάει 8%. Η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων ανακοίνωσε αποτελέσματα που ήταν κατώτερα των στόχων. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v