Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τερμάτισαν τα διαδοχικά ρεκόρ για τους Dow Jones και S&P

Οριακή πτώση κατέγραψαν οι Dow Jones και S&P μετά από τέσσερα διαδοχικά ιστορικά υψηλά. Νέο ρεκόρ για τον Nasdaq. Εβδομαδιαία κέρδη για τους τρεις δείκτες. Κάτω από τα 50 δολ. το πετρέλαιο. Υποχώρησε το δολάριο.

Τερμάτισαν τα διαδοχικά ρεκόρ για τους Dow Jones και S&P

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν οι Dow Jones και S&P καθώς προβλημάτισαν τα στοιχεία απασχόλησης στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, μπορεί η ανεργία να έπιασε χαμηλό 17 ετών, υποχωρώντας στο 4,2% τον Σεπτέμβριο από 4,4% τον προηγούμενο μήνα, ωστόσο κατά την ίδια περίοδο χάθηκαν 33.000 θέσεις εργασίας, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν να δημιουργηθούν 90.000 θέσεις.

Σημειώνεται ότι αυτός είναι ο πρώτος μήνας τα τελευταία επτά χρόνια που η αμερικανική οικονομία χάνει αντί να κερδίζει θέσεις εργασίας.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας αναφέρει πως οι τυφώνες είχαν αρνητική επίπτωση στις νέες θέσεις εργασίας τον Σεπτέμβριο.

Στη Wall Street, ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,01% στις 22.773 μονάδες, ο S&P σημείωσε πτώση 0,11% στις 2.549 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,07% στις 6.590 μονάδες.

Στην εβδομάδα, ο Dow Jones ενισχύθηκε 1,5%, ο S&P 1% και ο Nasdaq 1,3%.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Travelers (+0,5%) και Cisco Systems (+0,45%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Chevron (-1,3%) και Verizon (-0,8%).

Στο μεταξύ, ισχυρές πιέσεις ασκήθηκαν στην τιμή του μαύρου χρυσού. Σημειώνεται ότι η τροπική καταιγίδα Nate απειλεί τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στον Κόλπο του Μεξικού, λίγες μόλις εβδομάδες μετά το καταστροφικό πέρασμα των τυφώνων Irma και Harvey. Η τιμή του αργού (WTI) «βούλιαξε» 3% στα 49,29 δολάρια ανά βαρέλι.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε πτώση 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,1733 δολ. από 1,1711 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,1% στα 1.274,90 δολ./oz. Στην εβδομάδα το πολύτιμο μέταλλο υποχώρησε 0,8%.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς «κέρδισε» δύο μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,36%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v