Δεύτερη «κόκκινη» ημέρα για τη Wall Street

Στο «κόκκινο» οι δείκτες στην αμερικανική αγορά για δεύτερη συνεδρίαση. Βουτιά 380 μονάδων για Dow Jones. Ανεβαίνει σε υψηλό δύο μηνών ο δείκτης «φόβου» VIX. Στο 2,71% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Δεύτερη «κόκκινη» ημέρα για τη Wall Street

Οι αμερικανικές μετοχές υποχωρούν για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, μετά το χθεσινό «sell-off» στα αμερικανικά ομόλογα που προκάλεσε αναταραχή στις χρηματοοικονομικές αγορές.

O Dow Jones υποχωρεί 1,4% ή 380 μονάδες στις 26.059 μονάδες και οδεύει για την μεγαλύτερη ημερήσια πτώση των τελευταίων οκτώ μηνών. Ο Nasdaq κινείται 1,01% χαμηλότερα στις 7.391 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει 1,08% στις 2.822 μονάδες. 

Την Τρίτη, τα αμερικανικά ομόλογα συνεχίζουν να δέχονται πιέσεις, με την απόδοση του αμερικανικού 10ετούς να ενισχύεται μία μονάδα βάσης στο 2,71%. Τη Δευτέρα, η απόδοση σκαρφάλωσε πάνω από το 2,7% για πρώτη φορά την τελευταία τριετία.

Σε υψηλό οκτώ μηνών έχει σκαρφαλώσει η απόδοση του αμερικάνικου 30ετους ομολόγου, η οποία πλησιάζει το 3%. 

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης «φόβου» VIX, ο οποίος καταγράφει τη μεταβλητότητα στον S&P 500, ενισχύεται πάνω από τις 14,4 μονάδες, στο υψηλό δύο μηνών.

Στο «κόκκινο» βρίσκονται και οι υπόλοιπες διεθνείς αγορές. Στην Ευρώπη, ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 0,6%, ενώ ο ιαπωνικός Nikkei 225 υποχώρησε 1,4%. Στην Κίνα το χρηματιστήριο της Σαγκάης διολίσθησε 1%.

Aπό τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης που καταγράφει τις τιμές των κατοικιών σε είκοσι πόλεις ενισχύθηκε κατά 0,7% το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο σε σχέση με την προηγούμενη τρίμηνη περίοδο.

Σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, ο δείκτης S&P Case/Shiller σημείωσε άνοδο 6,4%. Το τρίμηνο που έληξε τον Οκτώβριο, ο δείκτης είχε ενισχυθεί 6,3% σε ετήσια βάση.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός ενισχύεται 0,43% στα 1.351 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το αργό υποχωρεί 1,5% στα 64,4 δολάρια. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. 

Στο ταμπλό, βουτιά 4,9% πραγματοποιεί η μετοχή της United Health. Οι μετοχές του τομέα της υγείας καταγράφουν ισχυρές απώλειες μετά την ανακοίνωση των Amazon, Berkshire και JP Morgan ότι θα δημιουργήσουν εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης. 

Πτώση 3,5% σημειώνει η μετοχή της Pfizer.

Η μετοχή της Apple διολισθαίνει 1% στα 166,5 δολάρια. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v