Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δυναμική επιστροφή των αγοραστών στη Wall Street

Ανέκαμψε η Wall Street μετά το sell off της Δευτέρας. Άνοδος 387 μονάδων για τον Dow Jones. Επέστρεψε σε θετικό έδαφος για το 2018 ο Nasdaq. «Άλμα» 5,9% για τη μετοχή της Tesla. Στο 2,78% το αμερικανικό 10ετές ομόλογο.

Δυναμική επιστροφή των αγοραστών στη Wall Street

Κέρδη κατέγραψε η Wall Street αν και παραμένουν στο προσκήνιο οι ανησυχίες ενός πιθανού εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ- Κίνας μετά την απόφαση του Πεκίνου να επιβάλει δασμούς έως τρεις δισ. δολ. στις εισαγωγές 128 αμερικανικών προϊόντων.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ανακοινώσει την επιβολή δασμών έως 60 δισ. δολαρίων στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων στις ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι οι δασμοί δεν έχουν τεθεί σε εφαρμογή καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη διαπραγμάτευση μεταξύ ΗΠΑ- Κίνας για τον περιορισμό του κινεζικού πλεονάσματος στο εμπορικό ισοζύγιο των δύο χωρών.

Επιπλέον, επέστρεψε το ενδιαφέρον για μετοχές τεχνολογίας μετά την «βουτιά» σχεδόν 3% την προηγούμενη μέρα.

Ειδικότερα, η μετοχή της Amazon ενισχύθηκε 1,4%, της Τesla 5,9% και του Facebook 0,5%.

«Οι επενδυτές επαναπροσδιορίζουν τη θέση τους στον κλάδο. Δυναμώνουν οι φωνές που ζητούν αυστηρότερο έλεγχο. Αν εισακουσθούν τότε είναι πιθανό να περιοριστούν τα διαφημιστικά έσοδα στα μέσα κοινωνική δικτύωσης», υποστήριξε ο Andrea Cicione, επικεφαλής μακροοικονομικής στρατηγικής στην TS Lombard.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος Τραμπ είχε επιτεθεί για άλλη μια φορά στην Amazon μέσω Twitter.

«Έχω δίκιο στο ότι η Amazon κοστίζει στα Αμερικάνικα Ταχυδρομεία τεράστιες ποσότητες χρήματος επειδή κάνουν το παιδί για τα θελήματα. Η Amazon πρέπει να πληρώσει το κόστος αυτός (και παραπάνω) και να μην το μεταφέρει στις πλάτες του Αμερικανού φορολογούμενου» έγραψε.

Στη Wall Street, o Dow Jones έκλεισε με κέρδη 1,64% ή 387 μονάδων στις 24.031, ο S&P κατέγραψε άνοδο 1,26% στις 2.614 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,04% στις 6.941 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Nike (+3,6%) και UnitedHealth (+3,2%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των General Electric (-0,3%) και IBM (-0,2%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 0,8% στα 63,51 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,7% στα 1.337 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα 0,3% έναντι του ευρώ στο 1,2273 από 1,2302 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε άνοδο πέντε μονάδων βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,78%.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v