Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Με αντίθετα πρόσημα κινούντα οι δείκτες, οδεύοντας προς εβδομαδιαίες απώλειες. Ράλι 3,2% για το αργό. Υποχωρεί το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 2,92% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Ο Dow Jones επιχειρεί να ανακάμψει μετά από οκτώ πτωτικές συνεδριάσεις, με τις ενεργειακές μετοχές να λαμβάνουν ώθηση από το ράλι του αργού και τον Nasdaq να κινείται σε αρνητικά επίπεδα. 

O Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,63% στις 24.614 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,3% χαμηλότερα στις 7.696 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,33% στις 2.758 μονάδες. 

Την Πέμπτη ο βιομηχανικός δείκτης έκλεισε σε αρνητικό έδαφος για όγδοη διαδοχική συνεδρίαση. Αν κλείσει και σήμερα στο «κόκκινο», θα καταγράψει το μεγαλύτερο αρνητικό σερί από το 1978.

«Βλέπουμε ότι παραμένει η αβεβαιότητα γύρω από το εμπόριο, αλλά υπάρχει και αναγνώριση ότι τα θεμελιώδη μεγέθη της οικονομίας είναι ισχυρά, το οποίο θα μπορούσε να αποδειχθεί ένα καλό δίχτυ προστασίας για τα στοιχεία ενεργητικού με ρίσκο», δήλωσε αναλυτής της John Hancock Investments.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 3,3% στα 67,62 δολάρια το βαρέλι, μετά τη συμφωνία του ΟΠΕΚ για ήπια άνοδο της παραγωγής. Ο χρυσός καταγράφει οριακή πτώση 0,01% στα 1.270 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1656 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 2,92%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v