Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η τεχνολογία έριξε τη Wall Street

Πτώση κατέγραψε το αμερικανικό χρηματιστήριο με τον Dow Jones να χάνει 133 μονάδες. Πρωταγωνιστής των απωλειών ο τεχνολογικός κλάδος. Άνοδος για τον χρυσό ,πτώση για το πετρέλαιο. Κλειστή αύριο η Wall Street.

Η τεχνολογία έριξε τη Wall Street

Στο κόκκινο έκλεισε η Wall Street σε μια συνεδρίαση χαμηλού τζίρου λόγω της αυριανής αργίας της 4ης Ιουλίου.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,54% ή 133 μονάδες στις 24.174, ο S&P κατέγραψε απώλειες 0,49% στις 2.713 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,86% στις 7.502 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Johnson & Johnson (+1%) και Coca Cola (+0,7%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Nike (-2,6%) και Caterpillar (-1,8%).

Στον τεχνολογικό κλάδο, βαριές ήταν οι απώλειες για τη μετοχή της Micron Technology (-5,5%) μετά από απόφαση κινεζικού δικαστηρίου να απαγορεύσει προσωρινά την πώληση ημιαγωγών της εταιρείας στην εγχώρια αγορά.

Στο μεταξύ, η αντίστροφη μέτρηση της εμπορικής σύγκρουσης ΗΠΑ- Κίνας έχει ξεκινήσει καθώς στις 6 Ιουλίου, o Τραμπ αναμένεται να θέσει σε ισχύ δασμούς 34 δισ. δολαρίων στις κινεζικές εισαγωγές. Το Πεκίνο –όπως έχει προειδοποιήσει- αναμένεται να απαντήσει ανάλογα.

Υπενθυμίζεται, ότι η Ε.Ε. έχει απειλήσει με νέους δασμούς αξίας 300 δισ. δολαρίων σε αμερικανικά προϊόντα, εάν οι ΗΠΑ επιβάλλουν δασμούς στις εισαγωγές ευρωπαϊκών αυτοκινήτων.

Όλα τα μέτωπα παραμένουν ανοιχτά για τις ΗΠΑ, όμως ο Τραμπ, όχι μόνο δεν φαίνεται να κάνει πίσω αλλά ετοιμάζει και νόμο που θα επιτρέπει την αύξηση των δασμών χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου.

Ωστόσο ο πρόεδρος της Yardeni Research, Ed Yardeni παρατηρεί "ότι η οικονομία αποδίδει καλά και η χρηματιστηριακή αγορά κρατά γερά παρά τον αυξημένο κίνδυνο ενός παγκόσμιου εμπορικού πολέμου".

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί 0,2% στα 73,17 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημειώνει άνοδο 1,1% στα 1.255 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινείται οριακά χαμηλότερα έναντι του ευρώ στο 1,1650 από 1,1640 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημειώνει πτώση τριών μονάδων βάσης στο 2,83%.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v