Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρά κέρδη στη Wall Street με τα εταιρικά αποτελέσματα στο προσκήνιο

Ηπια άνοδος καταγράφεται στη Wall Street, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους για ακόμη μία συνεδρίαση στα αποτελέσματα των εισηγμένων.

Μικρά κέρδη στη Wall Street με τα εταιρικά αποτελέσματα στο προσκήνιο

Με θετικό πρόσημο κινούνται οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς, μετά τη χθεσινή νέα πτώση. Τόσο ο Dow Jones όσο και οι S&P και Nasdaq έχουν κινηθεί πτωτικά τις τελευταίες δύο συνεδριάσεις, καθώς οι επενδυτές δεν φαίνεται να είναι ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα β' τριμήνου των εισηγμένων.

Τον Ιούλιο, ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 4,3%, ο S&P ενισχύεται 3,1%, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 1,6%.
Στο προσκήνιο βρίσκονται τα αποτελέσματα των εισηγμένων και κυρίως των τεχνολογικών εταιρειών, των οποίων οι μετοχές έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των πωλητών στις τελευταίες συνεδριάσεις.

Eιδικότερα κινητικότητα καταγράφεται για τις μετοχές των Facebook, Twitter αλλά και της Apple, με την τελευταία να ανακοινώνει αποτελέσματα β' τριμήνου απόψε, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

Στο επίκεντρο και οι τίτλοι των Pfizer, Procter & Gamble, Johnson Controls, που ανακοινώνουν αποτελέσματα.

Στις ειδήσεις από το μακροοικονομικό μέτωπο, οι καταναλωτικές δαπάνες έτρεξαν με ρυθμό 0,3% τον Ιούνιο, ενώ και τον Μάιο είχαν αυξηθεί με το ίδιο ποσοστό. Τα προσωπικά εισοδήματα αυξήθηκαν κατά 0,4% τον Ιούνιο, ευθυγραμμισμένα με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Εν τω μεταξύ το πετρέλαιο υποχωρεί κατά 0,6%, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 69,7 δολάρια ανά βαρέλι. Ο χρυσός καταγράφει μικρή πτώση και κινείται στα 1.227 δολάρια ανά ουγγιά.

Σε ό,τι αφορά τις ισοτιμίες, το ευρώ κερδίζει έδαφος σε σχέση με το δολάριο, με την ισοτιμία τους να κυμαίνεται στα επίπεδα του 1,17.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 25.398 μονάδες καταγράφοντας κέρδη 0,39%, ενώ ο S&P ενισχύεται 0,3% στις 2.810 μονάδες. Κέρδη και για τον Nasdaq, που ενισχύεται κατά 0,4%, στις 7.661 μονάδες.

Αρης Δαμουλάκης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v