Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σερί τα ιστορικά υψηλά για S&P και Nasdaq

Σε επίπεδα ρεκόρ κινήθηκαν οι S&P και Nasdaq για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση. Άνοδος 14 μονάδων για Dow Jones. Σε υψηλό 18 ετών η καταναλωτική εμπιστοσύνη. Υποχώρησε το δολάριο.

Σερί τα ιστορικά υψηλά για S&P και Nasdaq

Κέρδη κατέγραψε η Wall Street στον απόηχο της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ- Μεξικού.

Όπως υποστηρίζουν αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου, η νέα συμφωνία θα στηρίξει την κατασκευή αυτοκινήτων και φορτηγών στις ΗΠΑ με τη χρήση χάλυβα και άλλων υλικών που παράγονται στη Βόρεια Αμερική.

Επιπλέον η συμφωνία δίνει κίνητρα για υψηλότερους μισθούς στους εργαζόμενους στην μεξικανική αυτοκινητοβιομηχανία καθώς και περισσότερα εργασιακά δικαιώματα προκειμένου να περιοριστεί το κέρδος των αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών από τη μετακίνηση νότια των συνόρων λόγω του χαμηλού εργατικού κόστους.

Μετά την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Μεξικού, η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στον Καναδά. Η υπουργός των εξωτερικών έχει ήδη μεταβεί στις ΗΠΑ προκειμένου να διαπραγματευτεί μια νέα εμπορική συμφωνία.

Νωρίτερα ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ, Στίβεν Μνούτσιν, δήλωσε αισιόδοξος ότι οι ΗΠΑ θα κλείσουν νέα συμφωνία με τον Καναδά σύντομα, ακόμη και αυτή την εβδομάδα.

«Αυτή είναι μία σημαντική κίνηση προς τα εμπρός για το εμπόριο», σημείωσε στο CNBC, μία μέρα μετά την ανακοίνωση επίτευξης συμφωνίας με το Μεξικό.

Στο μεταξύ, το εμπορικό έλλειμμα των Ηνωμένων Πολιτειών διευρύνθηκε τον Ιούλιο, φτάνοντας στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων πέντε μηνών, σύμφωνα με μία πρώτη ανάγνωση. Το γεγονός ίσως οδηγήσει σε επιβράδυνση της ανάπτυξης το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς.

Η διαφορά όσον αφορά τα εμπορικά προϊόντα – εξαιρουμένων των υπηρεσιών – αυξήθηκε 6,3%, στα 72,2 δισ. δολάρια από το αναθεωρημένο ποσό των 67,9 δισ. του Ιουνίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Επιπλέον, σε υψηλό 18 ετών ανήλθε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Αύγουστο και συγκεκριμένα στις 133,4 μονάδες από 127,9 τον προηγούμενο μήνα. Αυτή είναι η καλύτερη μέτρηση από τον Οκτώβριο του 2000.

Στη Wall Street, o Dow Jones σημείωσε άνοδο μόλις 0,06% ή 14 μονάδων στις 26.064, ο S&P κατέγραψε κέρδη 0,03% στις 2.897 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,15% στις 8.030 μονάδες.

Σημειώνεται ότι οι S&P και Nasdaq έπιασαν νέα ιστορικά υψηλά για τρίτη διαδοχική μέρα.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Walmart (+1,6%) και Apple (+0,8%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Boeing (-0,8%) και Coca Cola (-0,7%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI υποχώρησε 0,5% στα 68,53 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση μόλις 0,1% στα 1.214 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,2% στο 1,1696 δολ. από 1,1677 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v