Ηπια ανοδική πορεία στη Wall Street

Υψηλότερα αλλά με χαμηλούς ρυθμούς κινούνται τα αμερικανικά χρηματιστήρια, μετά το τελευταίο ανοδικό σερί που τροφοδοτούν οι προσδοκίες για μειώσεις επιτοκίων από τη Fed. Υποχωρεί στα $83 το πετρέλαιο. H απόδοση του 10ετούς ομολόγου μειώθηκε στο 4,44%.

Ηπια ανοδική πορεία στη Wall Street

Μικρές ανοδικές κινήσεις στη Wall Street, καθώς ο δείκτης Dow Jones προσπαθεί να γράψει την πέμπτη διαδοχική θετική συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές κοιτούν τις τελευταίες ανακοινώσεις οικονομικών αποτελεσμάτων των εισηγμένων.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,13%, ο S&P 500 καταγράφει αύξηση 0,20% και ο Nasdaq ανεβαίνει 0,3%.

Οι μετοχές της Disney υποχώρησαν περισσότερο από 4% μετά την ανακοίνωση ότι ο κολοσσός των μέσων ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας ξεπέρασε τις προσδοκίες για τα τριμηνιαία κέρδη και δημοσίευσε in-line έσοδα. Οι μετοχές της εταιρείας αμυντικής τεχνολογίας Palantir σημείωσαν βουτιά περίπου 11,5% λόγω ασθενέστερων από τις αναμενόμενες οδηγίες.

Ορισμένοι επενδυτές μπορεί να μπουν στον πειρασμό να εξαργυρώσουν κάποια κέρδη από την τελευταία άνοδο, σύμφωνα με τον Arnaud Girod, επικεφαλής οικονομολόγο στην Kepler Cheuvreux στο Παρίσι.

Υποχωρεί στα 83 δολ. το πετρέλαιο. H απόδοση του 10ετούς ομολόγου μειώθηκε στο 4,44%.

Οι επενδυτές τη Δευτέρα μετέφεραν το ανοδικό κλίμα της αγοράς από την Παρασκευή, όταν τα τελευταία στοιχεία έδειξαν ότι η αύξηση των θέσεων εργασίας ήταν κάτω από τις προσδοκίες τον Απρίλιο και η ανεργία αυξήθηκε.

Τα αποτελέσματα αμβλύνουν τις ανησυχίες ότι η οικονομία ζεστα'ινεται και αύξησαν την αισιοδοξία σχετικά με τις μειώσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v