Ώθηση στη Wall από το deal Wachovia - Wells Fargo

Η συμφωνία συγχώνευσης της Wachovia με την Wells Fargo δίνει στη μετοχή της πρώτης κέρδη 70% και ωθεί τους δείκτες στην αμερικανική αγορά σε υψηλότερα επίπεδα, εν αναμονή έγκρισης του σχεδίου διάσωσης. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Η συμφωνία συγχώνευσης της Wachovia με τη Wells Fargo δίνει στη μετοχή της πρώτης κέρδη 70% και ωθεί τους δείκτες στην αμερικανική αγορά σε υψηλότερα επίπεδα, εν αναμονή έγκρισης του σχεδίου διάσωσης.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, τα επίμονα αρνητικά μακροοικονομικά στοιχεία ανάγκασαν τους επενδυτές να επικεντρωθούν στην εικόνα της οικονομίας, μετά από νέα σημάδια ύφεσης, με την αγορά να αντιδρά έντονα πτωτικά.

Σήμερα, η, χειρότερη των προσδοκιών, ανακοίνωση μείωσης των νέων θέσεων εργασίας κατά 159.000, προβληματίζει τους επενδυτές, οι οποίοι όμως επικεντρώνονται στις εξελίξεις του τραπεζικού κλάδου.

Ειδικότερα, η μετοχή της Wachovia ενισχύεται κατά 70% μετά την ανακοίνωση συγχώνευσης με τη Wells Fargo, σε ένα deal 15 δισ. δολαρίων σε μετοχές.

Σημαντικές απώλειες άνω του 10% για τον τίτλο της Citi, η οποία φερόταν η επικρατέστερη για την εξαγορά του προβληματικού τραπεζικού κολοσσού.

Εν τω μεταξύ, στις 19:30 (ώρα Ελλάδος) τίθεται προς ψήφιση για δεύτερη φορά το σχέδιο διάσωσης των αμερικανικών τραπεζών, ύψους 700 δισ. δολαρίων. Κάποια μέλη του Οίκου των Αντιπροσώπων τόνισαν ότι θα αλλάξουν τις αρνητικές ψήφους τους, αλλά το αποτέλεσμα παραμένει ακόμη αμφίβολο.

Παράλληλα, ο Mickey Levy, κορυφαίος οικονομολόγος της Bank of America, τόνισε ότι πλέον αναμένει μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ κατά 50 μονάδες βάσης από τη Federal Reserve, πριν ή κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνάντησης στις 28-29 Οκτωβρίου.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.575 μονάδες με άνοδο 0,89%, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει κέρδη 1,67%, στις 2.009 μονάδες. Άνοδος 1,23% για τον S&P 500, στις 1.127 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,36% στις 4.887 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει κέρδη 0,48%, στις 3.982 μονάδες. Άνοδος 0,41% για τον DAX 30, στις 5.683 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v