Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα χαμηλά Νοεμβρίου υποχωρεί ο S&P 500

Ισχυρές πιέσεις δέχεται η Wall, με το δείκτη S&P να κινείται σταθερά κάτω από τις 800 μονάδες καθώς εντείνονται οι ανησυχίες των επενδυτών για τις εξελίξεις στην αμερικανική οικονομία. Βυθίστηκαν οι ευρωαγορές.

Ισχυρές πιέσεις δέχεται η Wall Street με το δείκτη S&P 500 να κινείται σταθερά κοντά στα χαμηλά Νοεμβρίου, κάτω από τις 800 μονάδες καθώς εντείνονται οι ανησυχίες των επενδυτών για τις εξελίξεις στην αμερικανική οικονομία.

Απογοητευτικά κρίνονται από τους αναλυτές τόσο τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα όσο και τα εταιρικά αποτελέσματα. Παράλληλα, οι επενδυτές φαίνεται να συνεχίζουν να αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα του νέου σχεδίου διάσωσης Obama.

Αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Empire τον Φεβρουάριο διαμορφώθηκε στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα των -34,7 μονάδων, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Fed, έναντι -22,2 μονάδων του Ιανουαρίου. Οι αναλυτές ανέμεναν η υποχώρηση να μην ξεπεράσει τις -24 μονάδες.

Παράλληλα, η πτώση της τάξης του 7,5% που σημείωσαν τα κέρδη δ’ τριμήνου του κορυφαίου ομίλου λιανικών πωλήσεων παγκοσμίως Wal Mart, κατόρθωσαν μεν να ξεπεράσουν τις προβλέψεις της αγοράς, όχι όμως να τονώσουν το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών.

Οι μετοχικοί τίτλοι που πρωταγωνιστούν στη πτώση της Wall Street εντάσσονται στον χρηματοοικονομικό κλάδο, στον ενεργειακό και βιομηχανικό κλάδο. Αναλυτικά, σημαντική υποχώρηση 10% καταγράφει η Bank of America, χαμηλότερα 9% η Citigroup, η General Motors σημειώνει απώλειες 13% και η JP Morgan πτώση 8,5%.

Οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών δέχονται ισχυρές πιέσεις καθώς σήμερα λήγει η προθεσμία παρουσίασης βιώσιμου σχεδίου ανάπτυξης που θα τους εξασφαλίσει την κρατική χρηματοδότηση, με την αβεβαιότητα των επενδυτών για το μέλλον τους να εντείνεται.

Από πλευράς δεικτών, ο Dow Jones υποχωρεί 3,55% στις 7571 μονάδες, ο S&P 4,30% στις 791 μονάδες και ο Nasdaq 3,98% στις 1473 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης Stoxx 600 σημείωσε πτώση 2,49%, στις 183,98 μονάδες, την έκτη καθοδική σε σύνολο επτά διαδοχικών συνεδριάσεων.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 κατέγραψε πτώση 2,43% διαμορφωμένος στις 4.034,13 μονάδες ενώ ανάλογη πορεία ακολούθησαν και τα χρηματιστήρια σε Γερμανία και Γαλλία. Ο δείκτης DAX έκλεισε χαμηλότερα κατά 3,44% στις 4.216,60 μονάδες και ο CAC 40 σημείωσε απώλειες 2,94% στις 2.875,23 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v