Εντονη νευρικότητα στη Wall ενόψει "stress test"

Σε κλίμα έντονης νευρικότητας εξελίσσεται η συνεδρίαση στην Wall Street, καθώς αρχίζει μια κρίσιμη περίοδος αξιολόγησης των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών. Υποχωρούν οι δείκτες σε Νέα Υόρκη και Ευρώπη, μετά τα αρχικά κέρδη.

Σε κλίμα έντονης νευρικότητας εξελίσσεται η συνεδρίαση στην Wall Street, καθώς αρχίζει μια κρίσιμη περίοδος αξιολόγησης των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών.

Τα αρχικά κέρδη που ενέπνευσαν οι διαβεβαιώσεις των Αρχών ότι «θα σταθούν δίπλα» στις μεγάλες τράπεζες, περιορίζονται, καθώς οι Αμερικανοί αξιωματούχοι εξακολουθούν να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο η περίοδος αξιολόγησης των οίκων, που ξεκινά μεθαύριο, να καταλήξει σε εθνικοποίηση κάποιας τράπεζας.

Η Bank of America σημείωσε άνοδο έως 7,4%, η Citigroup 8,2% και η JPMorgan Chase 6,8%.

Οι έντονες πιέσεις στους κλάδους εμπορευμάτων και τεχνολογίας επιβαρύνουν επιπλέον τις αμερικανικές συναλλαγές και η αρχική άνοδος των βασικών δεικτών στη Νέα Υόρκη δίνει την θέση της σε πτωτικές τάσεις, μετά τις δύο πρώτες ώρες συναλλαγών.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,57% στις 7.323 μονάδες, ο S&P 500 υποχωρεί 0,82% στις 763 μονάδες και ο Nasdaq 1,39% στις 1.421 μονάδες. Πρόκειται για την έκτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση για την Wall Street.

Η Hewlett-Packard διολισθαίνει 1,4% και η Intel 2,3%. Ο επιμέρους δείκτης τεχνολογίας πληροφορικής εμφανίζει την μεγαλύτερη πτώση στον S&P 500.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v