Η απασχόληση χαροποίησε την Wall Street

Εύρωστα κέρδη αποκομίζει η Wall Street, μετά την ευχάριστη έκπληξη από το μέτωπο της απασχόλησης, όπου ανακοινώθηκαν καλύτερα των αναμενόμενων μεγέθη. Σε υψηλό 6μήνου έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Κέρδη αποκομίζει το αμερικανικό χρηματιστήριο μετά την δημοσιοποίηση των μεγεθών για την απασχόληση, που έδειξαν λιγότερες περικοπές θέσεων εργασίας σε σχέση με τις αναμενόμενες, ενισχύοντας την πίστη ότι η οικονομική ανάκαμψη δυναμώνει.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,86% στις 10.534 μονάδες, ο S&P 1,03% στος 1.134 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,07% στις 2.316 μοναδες.

Ο τεχνολογικός δείκτης αποκομίζει τα περισσότερα κέρδη, χάρη στην Apple που ενισχύεται 3% μετά την ανακοίνωση ότι τα πρώτα κομπιούτερ iPod θα βγουν στα ράφια των αμερικανικών καταστημάτων τον Απρίλιο.

Ο δείκτης S&P 500 έχει ανακάμψει 66% από τα χαμηλά 12 μηνών που σημειώθηκαν πέρσι, με «ράλι» 140% για τις μετοχές των χρηματοπιστωτικών οίκων, ενώ οι τίτλοι καταναλωτικών αγαθών και βιομηχανιών έχουν σχεδόν διπλασιαστεί. Με την συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων του δείκτη να έχουν ολοκληρώσει την ανακοίνωση αποτελεσματων δ΄τριμήνου, εμφανίζεται ένα ποσοστό 11,75% που έχει ξεπεράσει τις εκτιμήσεις.

Η τεχνολογική εταιρία Marvell Technology διολίσθησε 5%, παρά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων δ΄τριμήνου και την οδηγία για τα αποτελέσματα α΄τριμήνου.

Το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο στο 9,7% τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας.

Στην Ευρώπη επικράτησαν θετικές τάσεις, με κλίμα αισιοδοξίας για την εκτόνωση της ελληνικής δημοσιονομικής κρίσης, καθώς ο Ελληνας πρωθυπουργός πραγματοποιεί σειρά καίριων συναντήσεων με Ευρωπαίους ηγέτες αυτές τις ημέρες.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 1,31% υψηλότερα στις 5.599 μονάδες, ο DAX 1,44% υψηλότερα στις 5.878 μονάδες, ενώ ο CAC απεκόμισε κέρδη 2,08% στις 3.908 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v