Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπια άνοδος στην Wall χάρη στην απασχόληση

Σταθεροποιητική εικόνα στα υψηλά 6 μηνών εμφανίζουν οι διεθνείς αγορές, με ήπια άνοδο στην Wall Street χάρη στα ευνοϊκά μεγέθη για την απασχόληση. Μικτή εικόνα ευρωαγορών, με καλές δημοπρασίες σε Ισπανία, Γαλλία.

Τα ευνοϊκά στοιχεία από την αγορά εργασίας στηρίζουν το αμερικανικό χρηματιστήριο σε συνέχιση της ανοδικής πορείας.

Αναμένεται η ομιλία του κεντρικού τραπεζίτη Ben Bernanke για την κατάσταση και τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας, καθώς και σειρά επιχειρηματικών ανακοινώσεων αφενός για αποτελέσματα δ΄ τριμήνου και αφενός για τις λιανικές πωλήσεις Ιανουαρίου.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,16% στις 12.737 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,15% στις 1.326 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,21% στις 2.854 μονάδες.

Ο Dow έκλεισε χθες με άνοδο 0,7% μετά από 4ήμερh πτώση στην Wall Street, χάρη στα ευνοϊκά μεγέθη για την μεταποίηση στην Κίνα, την ευρωζώνη αλλά και την Αμερική, που ώθησαν τα διεθνή χρηματιστήρια στα υψηλότερα επίπεδα 6 μηνών.

Σήμερα στην Wall Street ανακοινώθηκε ότι ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας μειώθηκε κατά 12.000 την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ στις 367.000.

Η μετοχή της Green Mountain Coffee Roasters αντιδρά με άνοδο 21% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, ενώ της Qualcomm κερδίζει 5%.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του επικεφαλής της Federal Reserve κ. Bernanke ενώπιον της επιτροπής προϋπολογισμού της αμερικανικής βουλής.

Σειρά επιχειρήσεων ανακοινώνουν σήμερα αποτελέσματα δ΄ τριμήνου, μεταξύ των οποίων η Dow Chemical, η Merck & Co. και η Mastercard.

Μικτή εικόνα εμφανίζουν οι βασικοί δείκτες στις ευρωαγορές με τον FTSE να υποχωρεί ανεπαίσθητα στις 5.790 μονάδες, τον DAX να ενισχύεται 0,26% στις 6.634 μονάδες, ενώ τον CAC να κερδίζει 0,36% στις 3.380 μονάδες.

Ικανοποιητικά ήταν τα αποτελέσματα δημοπρασιών ομολόγων στην Ισπανία και την Γαλλία.

Το ευρώ διαμορφώνεται με μικρή πτώση στο 1,3148 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v