Κέρδη στη Wall κόντρα στα οικονομικά στοιχεία

Άνοδος στη Wall παρά τα κατώτερα των αναμενόμενων στοιχεία της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ. Πτώση 9,6% για τη μετοχή της Facebook. Σε χαμηλό 2 ετών το ευρώ κάτω από τα $1,25.

Άνοδος στη Wall κόντρα στα κατώτερα των αναμενόμενων στοιχεία της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ. Πτώση 9,6% για τη μετοχή της Facebook. Σε χαμηλό 2 ετών το ευρώ κάτω από τα 1,25 δολ.

Αναλυτικά, κέρδη στη Wall με αφορμή τις ελληνικές δημοσκοπήσεις που επιβεβαιώνουν ότι οι Έλληνες προσδοκούν την παραμονή της χώρας στο ευρώ αλλά και τις φήμες που διέρρευσαν στις αγορές ότι η κυβέρνηση της Κίνας ετοιμάζεται να λάβει μέτρα στήριξης της ανάπτυξης.

Όπως σημειώνει ο αναλυτής της Raymond James, Michael Gibbs αναφορικά με τις ελληνικές εξελίξεις, «Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Έλληνες δε θέλουν να φύγουν από το ευρώ και αυτό το αξιολογούν θετικά οι αγορές.»

Οι χρηματιστηριακές αγορές ωστόσο παραμένουν ευάλωτες σε κάθε αρνητική είδηση που προέρχεται από το μέτωπο της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους. Χαρακτηριστικό το σημερινό παράδειγμα όπου οι δείκτες της Wall Street έχασαν σχεδόν τα μισά τους κέρδη στο μέσο της συνεδρίασης και το ευρώ υποχώρησε κάτω από τα 1,25 δολ. αμέσως μόλις ανακοινώθηκε η υποβάθμιση της ισπανικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Egan Jones.

Επιπλέον παραμένουν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο και ειδικότερα για τις τράπεζες της Ισπανίας μετά την έκκληση της προβληματικής Bankia για επιπλέον οικονομική στήριξη από την κυβέρνηση.

Αξίζει να αναφερθεί ότι χωρίς τη σημερινή ανοδική συνεδρίαση, ο Dow Jones θα είχε καταγράψει μόλις 4 κερδοφόρες συνεδριάσεις το μήνα, γεγονός το οποίο θα αποτελούσε αρνητικό ρεκόρ 100 και πλέον ετών.

Στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της Facebook υποχώρησε κάτω από τα 30 δολάρια- σταθερά χαμηλότερα από την τιμή εισαγωγής στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (38 δολ.)- με τους αναλυτές να προβλέπουν σημαντικές διακυμάνσεις για τον τίτλο τους επόμενους μήνες.

Όσον αφορά οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ, οι τιμές των κατοικιών τον Μάρτιο έμειναν ουσιαστικά αμετάβλητες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και σε ετήσια βάση υποχώρησαν 2,6%. Παράλληλα ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος υποχώρησε αισθητά στις 64,9 μονάδες έναντι 69,5 που ανέμεναν οι αναλυτές.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 0,1% στα 90,74 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε πτωτικά 0,55 στα 1.552 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής ενισχύεται 2% στο 1,53 δολ. και το δικαίωμα της κινείται ανοδικά 14% στα 16,32 δολάρια.

Στη Wall, o Dow σημείωσε άνοδο 1,02%, στις 12.581,60 μονάδες, ο S&P με κέρδη 1,11% στις 1.332,43 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 1,18%, στις 2.870,99 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v