Κράτησε τις 13.000 μονάδες ο Dow Jones

Τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία σε Ευρωζώνη και Ιαπωνία οδήγησαν σε απώλειες τη Wall Street. Στο επίκεντρο η ομιλία B. Bernanke την Παρασκευή. Νέα πτώση για πετρέλαιο, χρυσό. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία σε Ευρωζώνη και Ιαπωνία οδήγησαν σε απώλειες τη Wall Street. Στο επίκεντρο η ομιλία B. Bernanke την Παρασκευή. Νέα πτώση για πετρέλαιο, χρυσό. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Συγκεκριμένα η μεγαλύτερη της αναμενόμενης μείωση των λιανικών πωλήσεων κατά 0,8% στην Ιαπωνία- στοιχείο που θεωρείται άλλη μια ένδειξη συρρίκνωσης της παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας- σε συνδυασμό με την νέα διολίσθηση του δείκτη οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη, καθήλωσαν το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall.

Στο μέτωπο της αμερικανικής οικονομίας η ατομική δαπάνη αυξήθηκε 0,4% τον Ιούλιο και διαμορφώθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο, ενώ η ατομική κατανάλωση αυξήθηκε 0,3%, όσο και στον προηγούμενο μήνα.

Παράλληλα οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ παρέμειναν ουσιαστικά αμετάβλητες στις 374.000 αιτήσεις.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, για άλλη μια συνεδρίαση, παραμένει η επικείμενη ομιλία του διοικητή της Fed, Ben Bernanke στο οικονομικό συμπόσιο στο Jackson Holl στις ΗΠΑ, την Παρασκευής καθώς οι επενδυτές προσδοκούν να ακούσουν την έναρξη ενός νέου γύρου ποσοτικής χαλάρωσης που θα τονώσει την εγχώρια οικονομική δραστηριότητα.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο η Costco Corp. ανακοίνωσε πωλήσεις καλύτερες των αναμενόμενων με την μετοχή να σημειώνει άνοδο 1,5%.

Επιπλέον η Sears Holding υποχώρησε 8% καθώς η εν λόγω μετοχή θα αντικατασταθεί στον δείκτη S&P από την μετοχή της LyondellBasell η οποία σημείωσε άνοδο 2,5%.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 0,9% στα 94,44 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε πτωτικά 0,3% στα 1.658 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής κατέγραφε πτώση 0,3% στο 1,71 δολ. και το δικαίωμα της σημείωνε απώλειες 2,5% στα 17,55 δολάρια.

Στη Wall, o Dow σημείωσε πτώση 0,04%, στις 13.107,72 μονάδες, ο S&P με απώλειες 0,09% στις 1.410,51 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε χαμηλότερα 0,13% στις 3.081,19 μονάδες.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο έκλεισε με πτώση 0,42% στις 5.719 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχώρησε 1,64% στις 6.895 μονάδες και ο CAC κινήθηκε πτωτικά 1,02% στις 3.379 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v