Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Ξεκουράζεται" η Wall Street στα υψηλά 4ετίας

Διορθωτική εικόνα μετά τα πολυετή υψηλά της προηγούμενης εβδομάδας, επικρατεί στην Wall Street. Διφορούμενες ανακοινώσεις για την κινεζική οικονομία, στο επίκεντρο το "ημερολόγιο" της κρίσης χρεών της ευρωζώνης.

Ελαφρώς χαμηλότερα κινούνται οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά από ένα «μικτό» καλάθι οικονομικών ανακοινώσεων από την Κίνα και ενόψει εξελίξεων με καθοριστική πιθανόν σημασία, στο ημερολόγιο της κρίσης χρεών της ευρωζώνης.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,19% στις 13.281 μονάδες, ο S&P κινείται 0,1% χαμηλότερα στις 1.436 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί ελαφρώς στις 3.133 μονάδες.

Την περασμένη εβδομάδα η Wall Street ανήλθε σε πολυετή υψηλά την περασμένη εβδομάδα, καθώς αυξάνεται η προοπτική νέου κύκλου ποσοτικής χαλάρωσης ή QE από την Federal Reserve.

Τα οικονομικά στοιχεία από την Κίνα που ανακοινώθηκαν το σαββατοκύριακο έδειξαν μικτή εμφάνιση, με υποτονικά στατιστικά για την βιομηχανική παραγωγή και τις επενδύσεις παγίων αλλά διεύρυνση του εμπορικού πλεονάσματος.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν επιφυλακτικές κινήσεις, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου της Γερμανίας σχετικά με το European Stability Mechanism για τον την Τετάρτη.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται ανεπαισθητα στις 5.796 μονάδες, ο DAX υποχωρεί 0,06% στις 7.210 μονάδες, ενώ ο CAC κινείται 0,43% χαμηλότερα στις 3.503 μονάδες.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της American International Group υποχωρεί 1,5% μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών ότι θα πωλήσει μετοχικό μερίδιο 18 δισ. δολ. στο πλαίσιο της αποεπένδυσης στον αμερικανικό ασφαλιστικό κολοσσό.

Στις υπόλοιπες αγορές, το συμβόλαιο του πετρελαίου στο Nymex ενισχύεται 7 σεντς στα 96,49 δολ. ανά βαρέλι ενώ του χρυσού υποχωρεί 4,5 δολ. στα 1.736 δολ. ανά ουγκιά.

Το ευρώ υποχωρει ελαφρώς στο 1,277 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v