Διόρθωση στην Wall μετά τα ράλι τιμών

Ρευστοποιήσεις κερδών επικρατούν στην Wall μετά το πρωτοχρονιάτικο ράλι τιμών. Τα αποτελέσματα Q4 έρχονται στο επίκεντρο. Στήριξη από τις τράπεζες, που "χειροκροτούν" τα μέτρα της Βασιλείας. Διόρθωση ευρωαγορών.

Το επιφυλακτικό κλίμα επιστρέφει στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές περιμένουν την έναρξη της περιόδου ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου καθώς και τον νέο κύκλο διαβουλεύσεων για τον αμερικανικό προϋπολογισμό.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,57% στις 13.358 μονάδες, ο S&P χάνει 0,58% στις 1.458 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,38% χαμηλότερα στις 3.090 μονάδες.

Η Wall Street ξεκίνησε την χρονιά με ράλι τιμών, μετά την συμφωνία της τελευταίας στιγμής ανάμεσα στην κυβέρνηση Obama και το Κογκρέσο για αποφυγή του δημοσιονομικού γκρεμού, με τον S&P να κατακτά τα υψηλότερα επίπεδα 5 ετών την περασμένη εβδομάδα.

Καθώς όμως με εκείνη την συμφωνία απλώς αναβλήθηκαν αυτόματες περικοπές δαπανών και φορολογικές αυξήσεις μέχρι την 1η Μαρτίου, το ζήτημα εξακολουθεί να απαιτεί επίλυση μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

Εκτός από τις συνομιλίες για τον προϋπολογισμό, το ενδιαφέρον αρχίζει να προσελκύει και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δ΄ τριμήνου μεγάλων επιχειρήσεων στις ΗΠΑ αλλά και την Ευρώπη.

Τον «χορό» των ανακοινώσεων του Q4 θα ανοίξει παραδοσιακά η Alcoa, που θα κοινοποιήσει τα μεγέθη εσόδων και κερδών μετά το κλεισιμο της αυριανής συνεδρίασης.

Εν τω μεταξύ, σημαντικά κέρδη απεκόμισαν σήμερα οι τράπεζες και στις δύο όχθες του Ατλαντικού, στον απόηχο της σχετικά «χαλαρής» συμφωνίας των διεθνών ρυθμιστικών αρχών σχετικά με τα αποθέματα ασφαλείας ρευστότητας.

Ο τραπεζικός ευρωπαϊκός δείκτης.SX7P ανήλθε έως τα υψηλότερα επίπεδα 17 μηνών.

Στις ΗΠΑ η Citigroup κερδίζει 2,5%, ενώ η Bank of America αντιδρά με άνοδο 2% αντιδρώντας θετικά στον συμβιβασμό με την Fannie Mae για τα στεγαστικά δάνεια.

Κατά τα λοιπά, «παύση» μετά τα πρωτοχρονιάτικα κέρδη της περασμενης εβδομάδας, πραγματοποιούν όλες οι διεθνείς αγορές.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν χαμηλότερα, ενώ στις ευρωαγορές ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,41% χαμηλότερα στις 6.065 μονάδες, ο DAX τερμάτισε με απώλειες 0,56% στις 7.733 μονάδες, ενώ ο CAC έκλεισε 0,67% χαμηλότερα στις 3.705 μονάδες.

Το συμβόλαιο του χρυσού υποχωρεί ελαφρώς στα 1.646 δολ. ανά ουγκιά, ενώ του πετρελαίου εμφανίζει πτώση 0,47% στα 92,65 δολ. ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v