Τεχνολογική ώθηση στη Wall Street

Κέρδη στη Wall με πρωταγωνιστή τον τεχνολογικό κλάδο. Στήριξη στο επενδυτικό ενδιαφέρον από τη στάση του G20 για παγκόσμια ανάπτυξη. Σε υψηλό 6 μηνών η μετοχή της Microsoft. Πάνω από τα 1.400 δολ. ο χρυσός.

Κέρδη στη Wall Street κόντρα στα απογοητευτικά στοιχεία της στεγαστικής αγοράς. Στήριξη από τη στάση του G20 για παγκόσμια ανάπτυξη. Σε υψηλό 6 μηνών η μετοχή της Microsoft. Πάνω από τα 1.400 δολ. ο χρυσός.

Άνοδος στη Wall Street, μετά τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του έτους για τους δείκτες Dow, Nasdaq, και των τελευταίων 5 μηνών για τον δείκτη S&P (2,1%).

Ειδικότερα η Wall έκλεισε σε θετικό έδαφος κόντρα στην απροσδόκητη πτώση κατά 0,6% στις μεταπωλήσεις κατοικιών τον Μάρτιο στις ΗΠΑ. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 0,4% ενώ τον Φεβρουάριο οι μεταπωλήσεις είχαν αυξηθεί κατά 0,8%.

Στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της Caterpillar ενισχύθηκε 2,8% παρά την ανακοίνωση κατώτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων α’ τριμήνου καθώς γνωστοποιήθηκε ότι θα ξεκινήσει διαδικασία επαναγοράς μετοχών.

Άλμα 4,1% για τη μετοχή της Microsoft καθώς ανακοινώθηκε η αγορά ποσοστού της τάξεως των 2 δισ. δολαρίων από μεγαλοεπενδυτή.

Συνολικά, μέχρι σήμερα το 72% των εισηγμένων έχουν ανακοινώσει καθαρά κέρδη πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών ενώ υπενθυμίζεται ότι οι αναλυτές αναμένουν πτώση 1,1% στη κερδοφορία των εταιριών που διαπραγματεύονται στον S&P, εκτίμηση που αν και νωρίς, φαίνεται έως τώρα να επιβεβαιώνεται.

Σημειώνεται ότι ο δείκτης S&P έχει σημειώσει άνοδο 130% από το χαμηλό 12 ετών το 2009 με στήριξη από τους τρεις διαδοχικούς γύρους επαναγοράς ομολόγων της Fed.

Σε διεθνές επίπεδο, οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες της G20 δεν επέκριναν τα ιαπωνικά μέτρα τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας, ενώ παράλληλα ζήτησαν από όλους τους ρυθμιστές να λάβουν μέτρα για την τόνωσης της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 0,9% στα 88,81 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε ανοδικά 2% στα 1.424 δολ./oz.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής ενισχυόταν 9,6% στο 0,74 δολ. και το δικαίωμα της κινήθηκε ανοδικά 4,9% στα 23,42 δολάρια.

Από πλευράς δεικτών στη Wall, ο Dow σημείωσε άνοδο 0,14%, στις 14.567,17 μονάδες. Ο S&P κινήθηκε υψηλότερα 0,47%, κλείνοντας στις 1.562,50 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με κέρδη 0,87% στις 3.233,55 μονάδες.

Κέρδη απεκόμιζαν στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αντιδρώντας θετικά στην επανεκλογή του Προέδρου Ναπολιτάνο στην Ιταλία.

Ωστόσο η πτωτική στροφή της Wall "μεταδόθηκε" στις ευρωαγορές το απόγευμα και έσβησε τα περισσότερα από τα κέρδη. Ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,09% στις 6.281 μονάδες, ο DAX με άνοδο 0,24% στις 7.478 μονάδες, ενώ ο CAC τερμάτισε αμετάβλητος στις 3.652 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v