Ανάκαμψη Wall χάρη στα διεθνή macro

Εχοντας "πάρει απόφαση" την μείωση της άφθονης παροχής ρευστότητας από την Fed, οι επενδυτές στρέφουν το ενδιαφέρον στα ανέλπιστα καλά στατιστικά από Κίνα και ευρωζώνη και στηρίζουν σε ανάκαμψη την Wall Street. Βοηθούν και τα εγχώρια στατιστικά.

Ανάκαμψη Wall χάρη στα διεθνή macro

Κέρδη αποκομίζουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο της Wall Street, καθώς οι επενδυτές αρχίζουν να «παίρνουν απόφαση» την προοπτική συρρίκνωσης των αγορών ομολόγων από την Fed, όπως σχεδόν επιβεβαιώθηκε χθες με την δημοσίευση των πρακτικών της συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας, και στρέφουν το ενδιαφέρον στα ανέλπιστα ευνοϊκά στατιστικά στοιχεία από την ευρωζώνη και την Κίνα.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,249 στις 14.943 μονάδες, ο S&P κινείται 0,62% υψηλότερα στις 1.653 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,89% στις 3.632 μονάδες.

Σημειώνεται ότι οι συναλλαγές στο Nasdaq διακόπηκαν για περισσότερες από 2 ώρες λόγω τεχνικού προβλήματος. Αυτή την ώρα οι συναλλαγές στον Nasdaq πραγματοποιούνται κανονικά.

Τα στατιστικά μεγέθη που ανακοινώθηκαν για την αμερικανική οικονομία μέχρι στιγμής, έχουν μικτή επίδραση. Ανακοινώθηκε ότι οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας εκτινάχθηκαν κατά 13.000 την περασμένη εβδομάδα και στα ταμεία εμφανίστηκαν 330.000 νέοι άνεργοι. Παρά την άνοδο, τα μεγέθη παραμένουν κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα που έχουν εκδηλωθεί μετά την κρίση.

Το στατιστικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται σήμερα στην ανέλπιστη ανάπτυξη των δεικτών οικονομικής δραστηριότητας ΡΜΙ στην Κίνα, καθώς και τα μεγέθη για την ευρωζώνη, όπου ο συνολικός δείκτης ΡΜΙ ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2011, με τον γερμανικό PMI στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2011.

Αποτελέσματα τριμήνου ανακοινώνουν σήμερα η Sears Holdings και η Hewlett-Packard Co. μεταξύ των μεγάλων επιχειρήσεων των ΗΠΑ, καθώς και η Dollar Tree.

Η Wall Street υπέστη σημαντικές απώλειες χθες, όταν η κοινοποιηση των πρακτικών της συνεδρίασης Ιουλίου της Fed επιβεβαίωσε ότι θα μειωθούν οι αγορές ομολόγων ύψους 85 δισ. δολ. τον μήνα ως το τέλος του έτους.

Στις υπόλοιπες αγορές σήμερα, τα στατιστικά στοιχεία στηρίζουν σε μίνι –ράλι τις ευρωαγορές, αλλά τα χρηματιστήρια στις αναπτυσσόμενες οικονομίες παραμένουν πτωτικά.

Στις αγορές εμπορευμάτων, το συμβόλαιο του χρυσού ενισχύεται 0,21% στα 1.372 δολ. ανά ουγκιά, ενώ του πετρελαίου κινείται 0,3% υψηλότερα στα 104,18 δολ. ανά βαρέλι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v