Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες εναλλαγές προσήμων στην Wall

Μικτή είναι η επίδραση των ανακοινώσεων Q1 στην πλούσια σε εταιρικά αποτελέσματα συνεδρίαση της Wall Street. "Μάχεται" η τεχνολογική απογοήτευση με τις θετικές εκπλήξεις από τραπεζικούς κολοσσούς. Χαμηλοί όγκοι εν μέσω αργιών. Άνοδος για πετρέλαιο, πτώση για χρυσό.

Ήπιες εναλλαγές προσήμων στην Wall

Μικτή είναι η επίδραση των πολλών στατιστικών και επιχειρηματικών ανακοινώσεων της ημέρας στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς η απογοήτευση για τα αποτελέσματα τριμήνου τεχνολογικών κολοσσών υπερκαλύπτει τις ευχάριστες εκπλήξεις από τραπεζικούς κολοσσούς. 

Οι βασικοί δείκτες ξεκίνησαν την συνεδρίαση με ελαφρώς πτωτικά πρόσημα, ενώ αυτή την ώρα κυριαρχεί ελαφρά άνοδος. Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,33% στις 16.370 μονάδες, ο S&P εμφανίζει πτώση 0,29% στις 1.858 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει απώλειες 0,35% στις 4.072 μονάδες.

Και οι τρεις δείκτες της Wall Street έκλεισαν υψηλότερα στις χθεσινή συνεδρίαση, μετά τα καλά μεγέθη για την βιομηχανική παραγωγή και τα καθησυχαστικά σχόλια της προέδρου της Federal Reserve, Janet Yellen.

Οι συναλλαγές προβλέπεται να παραμείνουν ήρεμες και οι όγκοι σχετικά περιορισμένοι, καθώς αρχίζουν οι αργίες για το Πάσχα των Καθολικών και των Ορθοδόξων.

Η συνεδρίαση είναι από τις πιο δραστήριες σε ανακοινώσεις εταρικών αποτελεσμάτων χρήσης και η «ζυγαριά» των Q1 κλίνει προς την θετική επίδραση, καθώς τα υποτονικά αποτελέσματα τεχνολογικών κολοσσών όπως η Google (-1,86%) και η IBM (-4,1%), καλύπτονται από τις θετικές εκπλήξεις τραπεζικών κολοσσών όπως η Goldman Sachs (1,89%).

Η Morgan Stanley, η General Electric και η PepsiCo εμφανίζουν άνοδο των μετοχών τους ως αντίδραση στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου.

Η μετοχή της American Express αντιδρά με πτώση στα αποτελέσματά της, ενώ η Morgan Stanley ενισχύεται 2,8% και η General Electric 1,7%.

Η UnitedHealth Group υποχωρεί 0,5% ενώ η DuPont κερδίζει 1,2%.

Από το μακροοικονομικό μέτωπο, ανακοινώθηκε ότι ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε ελαφρώς κατά 2.000 την περασμένη εβδομάδα στην αμερικανική αγορά εργασίας, παραμένοντας κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2007.

Στις υπόλοιπες αγορές, οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες έκλεισαν υψηλότερα, ενώ η συνεχιζόμενη γεωπολιτική κρίση στην Ουκρανία περιορίζουν την άνοδο των ευρωαγορών.

Σταθεροποιητική είναι η εικόνα στις αγορές ενεργειακών προϊόντων και πολυτίμων και βιομηχανικών μετάλλων.

Το συμβόλαιο του χρυσού υποχωρεί ελαφρώς 0,12% στα 1.302 δολ. ανά ουγκιά, ενώ του πετρελαίου ενισχύεται 0,16% στα 103,94 δολ. ανά βαρέλι.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v