Ανάκαμψη στην Wall Street κατόπιν 3ήμερης πτώσης

Θετική αντίδραση μετά από τρεις επάλληλες αρνητικές συνεδριάσεις, καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street. Στατιστικές ανακοινώσεις και ομιλίες μελών της Fed στο επίκεντρο. Ανάκαμψη και στις ευωαγορές, παρά τον Ifo. Σε χαμηλό 14 μηνών το ευρώ, κάτω από το $1,28.

Ανάκαμψη στην Wall Street κατόπιν 3ήμερης πτώσης

Θετικά πρόσημα επικρατούν μετά από τρεις πτωτικές συνεδριάσεις, στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις εγχώριες στατιστικές ανακοινώσεις, καθώς και στις ενδείξεις για το χρονοδιάγραμμα αυξήσεων των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ήπια άνοδο, η οποία όμως δυνάμωσε στα μέσα περίπου της συνεδρίασης. 

Τεχνικοί αναλυτές σημειώνουν ότι ο δείκτης S&P δοκίμασε επιτυχώς το κρίσιμο επίπεδο στήριξης των 1.978 μονάδων, λίγο πάνω από τον κυλιόμενο μέσο όρο 50 ημερών και εν συνεχεία κινήθηκε αποφασιστικά προς τα επάνω.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται αυτή την ώρα 0,49% στις 17.139 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,42% στις 1,991 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,61% υψηλότερα στις 4.536 μονάδες.

Από το στατιστικό μέτωπο, αναμένονται στοιχεία για την αγορά ακινήτων και ειδικά τα μεγέθη για τις πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών.

Ενδείξεις για τα επιτόκια αναμένουν οι επενδυτές και από τις ομιλίες δύο μελών της Federal Reserve.

Η Wall Street έκλεισε χθες με απώλειες επί τρίτη επάλληλη συνεδρίαση, εξαιτίας φόβων για επιβράδυνση στους ρυθμούς παγκόσμιας ανάπτυξης καθώς και γεωπολιτικών φόβων λόγω της κλιμάκωσης στην Μεση Ανατολή.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, στο επίκεντρο βρίσκεται ο κολοσσός της αγοράς ομολόγων Pacific Investment Management Co., που ερευνά η επιτροπή κεφαλαιαγοράς SEC με την υποψία ψευδούς αναβάθμισης των αποδόσεων του ETF Pimco Total Return.

Αποτελέσματα τριμήνου ανακοινώνουν σήμερα η KB Home και η Accenture.

Αρνητικά αντιδρά η μετοχή της Morgan Stanley στην υποβάθμιση της μετοχής της από την J.P. Morgan.

Η περιφερειακή τράπεζα Citizens Financial Group ξεκινά την διαπραγμάτευση σήμερα στο New York Stock Exchange Wednesday.

Ανάκαμψη τιμών επικρατεί και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά την απογοήτευση για τον δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης της Γερμανίας, Ifo.

Η Κίνα πρωταγωνίστησε στην ανάκαμψη των αναδυόμενων αγορών, με το χρηματιστήριο της Σαγκάης να κλείνει στα υψηλότερα επίπεδα 1,5 έτους. Το ρωσικό ρούβλι έκλεισε στα υψηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων μετά την επιτυχή πώληση ομολόγων από την κυβέρνηση.

Στις αγορές εμπορευμάτων, ξεχώρισε η βουτιά των χρηματιστηριακών τιμών του βαμβακιού στα χαμηλότερα επίπεδα 5 ετών, μετά την ανακοίνωση της Κίνας ότι θα περιορίσει τις εισαγωγές για να ενθαρρύνει την χρήση της εγχώριας συγκομιδής.

Τα απογοητευτικά στατιστικά για την οικονομία της ευρωζώνης τροφοδότησαν τις προσδοκίες ότι η ΕΚΤ θα υποχρεωθεί να χαλαρώσει περισσότερο την νομισματική πολιτική της για να τονωθεί η ανάπτυξη και το ευρώ διολισθαίνει κάτω από το $1,28 για πρώτη φορά από τον Ιούλιο 2013.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v