Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή άνοδος της Wall Street στην λήξη 3μήνου

Σταθεροποιητικά ολοκληρώνει το τρίμηνο η Wall Street, καθώς συνεχίζονται οι ευνοϊκές στατιστικές ειδήσεις για την αμερικανική οικονομία. Δραστηριότητα σε εξαγορές και συγχωνεύσεις. Στο επίκεντρο ο πληθωρισμός της ευρωζώνης και οι διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ.

Μικρή άνοδος της Wall Street στην λήξη 3μήνου

Σταθεροποιητική εικόνα επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς η νέα πτώση στον πληθωρισμό της ευρωζώνης πολλαπλασιάζει τις ελπίδες να ληφθούν πρόσθετα μέτρα τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας από την ΕΚΤ.

Τα καλά στατιστικά για την αμερικανική οικονομία καθώς και τακτοποιήσεις θέσεων ενόψει λήξης του τριμήνου, συνηγορούν στα θετικά πρόσημα.

Οι βασικοί δείκτες άνοιξαν με μικρή άνοδο, "γύρισαν" σε ήπια πτώση εν συνεχεία και επέστρεψαν στα ανοδικά πρόσημα. Ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,36% στις 17.133 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,31% στις 1.984 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει άνοδο 0,27% στις 4.517 μονάδες.

Οι βασικοί δείκτες της Wall Street έκλεισαν με μικρές απώλειες στην χθεσινή συνεδρίαση, περιορίζοντας τις μεγαλύτερες απώλειες της συνεδρίασης, χάρη κυρίως στην κινητικότητα εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Η σημερινή συνεδρίαση είναι η τελευταία του μήνα και του τριμήνου και ο S&P 500 εμφανίζει μέχρι στιγμής πτώση 1,3% στον Σεπτέμβριο και άνοδο 0,9% στο Q3.

Από το στατιστικό μέτωπο, ανακοινώθηκε ότι οι τιμές των σπιτιών στην αμερικανική αγορά αυξήθηκαν 0,6% τον Ιούλιο, λιγότερο από το +1% του Ιουνίου, σύμφωνα με τον δείκτη τιμών κατοικιών σε 20 μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ. Η επιβράδυνση αναμένεται να ενθαρρύνει αγοραστές.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, ενδιαφέρον συγκεντρώνει η μετοχή της EBay, που ενισχύεται 8% μετά την ανακοίνωση ότι θα διαχωρίσει την επιχείρησή της PayPal, καθιστώντας την μια ξεχωριστή, εισηγμένη εταιρία από τον επόμενο χρόνο, προσφέροντας μια νίκη στον ακτιβιστή επενδυτή Carl Icahn.

Αντιθέτως, η μετοχή της DreamWorks Animation υποχωρεί 8% καθώς δεν επιβεβαιώνονται οι συνομιλίες για εξαγορά των στούντιο από την SoftBank.

Η μετοχή της Move εκτινάσσεται 17% μετά την είδηση ότι η News Corp. θα εξαγοράσει την επιχείρηση online real-estate σε ρευστό.

Η Ford υποχωρεί κατόπιν υποβάθμισης των ετήσιων στόχων κερδοφορίας.

Αποτελέσματα τριμήνου ανακοινώνουν σήμερα η Walgreen και η Supervalu, ενώ θετικά αντιδρά η Catalyst Pharmaceutical Partners στην πορεία ερευνών για σκεύασμά της.

Σημαντική επίδραση έχει στις διεθνείς χρηματιστηριακές συναλλαγές η ανακοίνωση νέας επιβράδυνσης στον πληθωρισμό της ευρωζώνης, που δημιουργεί υψηλές προσδοκίες για νέα μέτρα τόνωσης της ρευστότητας από την ΕΚΤ, που πραγματοποιεί την Πέμπτη την τακτική συνεδρίαση καθορισμού της πιστωτικής πολιτικής.

Οι ευρωπαϊκοί δείκτες κινούνται ανοδικά, πλην του Λονδίνου.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις στο Χονγκ Κονγκ, όπου συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις διαδηλωτών με αιτήματα ανεξαρτοποίησης του κόμβου. Ο δείκτης Hang Seng έκλεισε με πτώση 1,28%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v