Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στη Wall Street και μετά τη Fed

Συνεχίζονται οι πιέσεις στη Wall Street και μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed. Δεν κράτησε το ανοδικό γύρισμα του Dow Jones. Κλείνει ο κύκλος ανακοινώσεων Q3 Ανακάμπτει η τιμή του πετρελαίου κοντά στα $75. Δεν κράτησε τα $1.200 ο χρυσός.

Πτώση στη Wall Street και μετά τη Fed

Παραμένει σε καθοδική πορεία η Wall Street αν και για λίγο γύρισε σε ανοδικό πρόσημο ο Dow Jones μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Fed.

Επιπλέον, σημαντικά αποτελέσματα κερδοφορίας τριμήνου από μεγάλες αλυσίδες όπως η Lowe's και η Staples, προκαλούν κινητικότητα και αποτελούν «θετική εξαίρεση» στις συναλλαγές.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,12% στις 17.667 μονάδες, ο S&P εμφανίζει απώλειες 0,23% στις 2.047 μονάδες, και ο Nasdaq κινείται 0,50% χαμηλότερα στις 4.679 μονάδες.

Στην Wall Street χθες οι δείκτες S&P 500 και Dow κατέκτησαν το 43ο και το 26ο αντίστοιχα ρεκόρ της φετινής χρονιάς, καθώς η μετριοπαθής ανάπτυξη της οικονομίας υποδεικνύει ότι οι κεντρικές τράπεζες θα συνεχίσουν να παρέχουν ρευστότητα στο σύστημα. Οι βιοτεχνολογικές μετοχές ξεχώρισαν με τα κέρδη τους στην χθεσινή συνεδρίαση.

Από το μακροοικονομικό μέτωπο, ανακοινώθηκε ότι οι ανεγέρσεις νέων κατοικιών μειώθηκε τον Οκτώβριο 2,8% ενώ εκδόσεις νέων οικοδομικών αδειών αυξήθηκαν.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Lowe's αντιδρά με άνοδο 2% στην ανακοίνωση του Q3 της ενώ η Staples κερδίζει 3,7%.

Με τα αποτελέσματα κερδοφορίας τριμήνου από τον κλάδο λιανικού εμπορίου ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα ο κύκλος ανακοινώσεων των αμερικανικών εισηγμένων.

Στις υπόλοιπες αγορές, το δολάριο ενισχύθηκε σε νέο υψηλό επτά ετών, ξεπερνώντας τα ¥117.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται 0,5% στα 74,95 δολάρια ανά βαρέλι.

Ο χρυσός ανακατέλαβε πρόσκαιρα το ψυχολογικό φράγμα των 1.200 δολ. ανά ουγκιά το οποίο όμως δεν κατάφερε να κρατήσει και αυτή την ώρα υποχωρεί 0,84% στα 1.186 δολ. ανά ουγκιά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v