Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναπαύεται στα επίπεδα ρεκόρ η Wall Street

Η ευχάριστη έκπληξη από το ΑΕΠ γ΄ τριμήνου ώθησε τους δείκτες σε νέα ρεκόρ στο άνοιγμα, αλλά τα κέρδη περιορίστηκαν στην συνέχεια με έντονη μεταβλητότητα στους ενεργειακούς κλάδους. Στα $74 το πετρέλαιο. Χαμηλοί όγκοι συναλλαγών ενόψει αργίας.

Αναπαύεται στα επίπεδα ρεκόρ η Wall Street

Σε φρέσκα επίπεδα ρεκόρ άνοιξαν οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, αλλά η στατιστική εξέλιξη της συνεδρίασης περιόρισε τα κέρδη. Σημαντικές πιέσεις και μεταβλητότητα στους ενεργειακούς κλάδους προκάλεσε η νέα πτώση των τιμών του πετρελαίου.

Ο δείκτης Dow Jones αυτή την ώρα ενισχύεται 0,08% στις 17.832 μονάδες, ο S&P εμφανίζει πτώση 0,02% στις 2.069 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,09% υψηλότερα στις 4.759 μονάδες.

Στην χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street, τόσο ο Dow όσο και ο S&P έκλεισαν σε επίπεδα ρεκόρ. Και οι τρεις βασικοί δείκτες της Νέας Υόρκης έκλεισαν την Παρασκευή με άνοδο επί 5η συνεχόμενη εβδομάδα, καθώς διαφαίνεται ότι οι κεντρικές τράπεζες του πλανήτη θα συνεχίσουν να παρέχουν ρευστότητα για να στηρίξουν τις οικονομίες.

Οι όγκοι των συναλλαγών προβλέπεται να είναι περιορισμένοι αυτή την εβδομάδα ενόψει της αργίας την Πέμπτη για την Ημέρα των Ευχαριστιών, που σηματοδοτεί και την εμπορική έναρξη της εορταστικής περιόδου.

Σήμερα, το ενδιαφέρον μονοπωλούν στην σημερινή συνεδρίαση τα στατιστικά για την αμερικανική οικονομία που αναπτύχθηκε στο γ΄ τρίμηνο ακόμη ταχύτερα από όσο αρχικώς αναμενόταν, εντυπωσιάζοντας τους οικονομολόγους και τις αγορές, που αντιθέτως περίμεναν χαμηλότερη β΄ μέτρηση από το υπουργείο Εμπορίου.Το ΑΕΠ των ΗΠΑ αναπτύχθηκε 3,9% στο γ΄ τρίμηνο, σε σύγκριση με την πρώτη εκτίμηση για 3,5%.

Εν συνεχεία ωστόσο ανακοινώθηκε ότι το καταναλωτικό κλίμα επιδεινώθηκε τον Νοέμβριο και ο δείκτης που καταρτίζει το ινστιτούτο Conference Board υποχώρησε τον Νοέμβριο στο 88,7 σε σύγκριση με 94,1 τον Οκτώβριο. Η ανακοίνωση αυτή περιορίζει την άνοδο των βασικών δεικτών.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Tiffany & Co. αντιδρά με πτώση 1,4% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γ΄ τριμήνου, που δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες.

Η Wal-Mart Stores εμφανίζει κινητικότητα μετά τις φήμες για διοικητικές αλλαγές, λίγο πριν την έναρξη της εμπορικής εορταστικής περιόδου στην αμερικανική αγορά.

Στις υπόλοιπες αγορές, η θετική ανάγνωση για το γερμανικό ΑΕΠ στηρίζει υψηλότερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που κινούνται στα υψηλότερα επίπεδα δύο μηνών.

Η αγορά της Σαγκάης κινείται στα υψηλότερα επίπεδα τριών ετών, καθώς συνεχίζει να αντιδρά θετικά στην χαλάρωση της πιστωτικής πολιτικής της Κίνας.

O χρυσός πιέζεται περαιτέρω μετά τα καλά μεγέθη για το αμερικανικό ΑΕΠ και το συμβόλαιο Δεκεμβρίου του πολυτίμου μετάλλου χάνει 3 δοολάρια στα 1.192 δολ. ανά ουγκιά.

Το πετρέλαιο παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ενόψει της κρίσιμης συνόδου του OPEC. To συμβόλαιο του μαύρου χρυσού ενισχύθηκε αρχικά έως 0,5% αλλά εν συνεχεία «βούλιαξε» όταν φημολογήθηκε ότι το καρτέλ δεν θα προχωρήσει σε μείωση των επιπέδων παραγωγής, παρά τις μεγάλες απώλειες στις τιμές. Αυτή την ώρα το συμβόλαιο υποχωρεί 1,69% στα 74,48 δολάρια ανά βαρέλι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v