Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε διεθνή κλοιό πιέσεων η Wall Street

Οι μεγάλες απώλειες στις διεθνείς αγορές με τις "κατρακύλες" σε Κίνα και Ελλάδα, πιέζουν επί 2η συνεδρίαση την Wall Street. Κάτω από τις 2.042 ο S&P. Εύθραυστη ανάκαμψη ενεργειακών μετοχών και πετρελαίου. Ευνοημένος ο χρυσός (+3%) από την αναταραχή.

Σε διεθνή κλοιό πιέσεων η Wall Street

Στον διεθνή κλοιό πιέσεων παραμένει το αμερικανικό χρηματιστήριο, με την «βουτιά» 13% στην Αθήνα και την πτώση 5,4% στην Σαγκάη να συντελούν στα αρνητικά πρόσημα των δεικτών της Wall Street.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,98% στις 17.680 μονάδες, ο S&P εμφανίζει απώλειες 0,9% στις 2.042 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 1,01% χαμηλότερα στις 4.694 μονάδες.

Ο δείκτης S&P 500 διολίσθησε κάτω από τις 2.049 μονάδες, που οι traders θεωρούν επίπεδο στήριξης. Τα μεγαλύτερα πλήγματα υφίστανται οι μετοχές τηλεπικοινωνιών και υγείας. Ο ενεργειακός κλάδος ανακάμπτει ελαφρώς μετά το -4% της προηγούμενης συνεδρίασης. Τα 26 από τα 30 blue chips του Dow υποχωρούν χαμηλότερα.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υπέστησαν το χειρότερο τριήμερο των τελευταίων επτά εβδομάδων, με έντονες πιέσεις στις κατασκευαστικές και ενεργειακές μετοχές αλλά και γενικότερη ανησυχία για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Νωρίτερα στις ασιατικές αγορές κυριάρχησαν επίσης τα αρνητικά πρόσημα, με τον χρηματιστήριο της Σαγκάης να εμφανίζει την μεγαλύτερη πτώση από το 2009, στον απόηχο της σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής στην Κίνα.

Και στο αμερικανικό χρηματιστήριο η νομισματική πολιτική παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς οι επενδυτές φοβούνται ότι η καλή εικόνα της αμερικανικής οικονομίας θα επιταχύνει την έναρξη της αύξησης επιτοκίων από την Federal Reserve.

Η Wall Street έκλεισε χθες με σημαντικές απώλειες, εξαιτίας «ξεπουλήματος» στην ενεργειακές μετοχές.

Η τιμή του πετρελαίου ανακάμπτει σήμερα ελαφρώς από τα χαμηλότερα επίπεδα 5 ετών όπου διαμορφώνεται στις τελευταίες συνεδριάσεις, αλλά η ανάκαμψη είναι εύθραυστη.

Η τιμή του χρυσού ευνοείται από την χρηματιστηριακή μεταβλητότητα και ενισχύεται 3,02% ή 36 δολάρια στα 1.231 δολάρια ανά ουγκιά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v