Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το πετρέλαιο παρασύρει την Wall Street χαμηλότερα

Κυριαρχούν και σήμερα τα «κόκκινα» στην Wall Street, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν ανήσυχοι τις μαζικές πωλήσεις στην αγορά πετρελαίου. Βουλιάζει 5% η τιμή του μαύρου χρυσού. Κύριο χαρακτηριστικό η νευρικότητα στις διεθνείς αγορές.

Το πετρέλαιο παρασύρει την Wall Street χαμηλότερα

Σε χαμηλότερα επίπεδα υποχωρούν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς οι διεθνείς αγορές παραμένουν νευρικές, με μεταβλητότητα στην Ασία, νέα μεγάλη πτώση στην Αθήνα και νέες μαζικές πωλήσεις στο πετρέλαιο.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 1,5% στις 17.529 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 1,77% στις 2.025 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 1,77% χαμηλότερα στις 4.680 μονάδες.

Η συνεδρίαση είναι φτωχή σε εγχώριες στατιστικές ανακοινώσεις και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ελεύθερη πτώση των τιμών του πετρελαίου καθώς και στις διεθνείς αγορές, μετά την έντονη αναταραχή της προηγούμενης συνεδρίασης.

Η Wall Street υπέστη σημαντικές απώλειες στην χθεσινή συνεδρίαση, εξαιτίας της αυστηροποίησης των δανειστικών στάνταρ στην Κίνα και την επίσπευση των προεδρικών εκλογών στην Ελλάδα, που επέφερε κάθετη πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Η κατάσταση στις ευρωαγορές παραμένει ασταθής και σήμερα, αλλά πάντως τα περισσότερα μεγάλα χρηματιστήρια κινούνται θετικά.

Οι πιέσεις παραμένουν έντονες όμως στο πετρέλαιο και το συμβόλαιο Ιανουαρίου του WTI στη Νέα Υόρκη εμφανίζει πτώση 4,94% στα 60,63 δολ. ανά βαρέλι.

Ο OPEC υποβάθμισε την πρόβλεψη για την κατανάλωση πετρελαίου στο 2015 διεθνώς.

Το συμβόλαιο του χρυσού, που εκτινάχθηκε 3% χθες, αγωνίζεται να κρατήσει σήμερα τα κέρδη και κινείται $2 χαμηλότερα στα 1.230 δολάρια ανά ουγκιά.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο στην Wall Street, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα αποτελέσματα της Costco Wholesale που έδειξαν αύξηση κερδών 17% τον Νοέμβριο, και της Toll Brothers που ανακοίνωσε εκτίναξη 40% στα τριμηνιαία κέρδη.

Η Hovnanian Enterprises και η Yum Brands επίσης εμφανίζουν κινητικότητα λόγω αποτελεσμάτων

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v