Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη στην Wall Street με το βλέμμα στην Fed

Στρέφοντας τις ελπίδες της στην συνεδρίαση της Fed, η Wall Street κινείται με ήπια άνοδο. Παραμένει βασικό χαρακτηριστικό η μεταβλητότητα εξαιτίας των εξελίξεων στο εξωτερικό. Ανακάμπτει το ρούβλι, αδιάκοπη πτώση πετρελαίου.

Ανάκαμψη στην Wall Street με το βλέμμα στην Fed

Προσπάθεια ανάκαμψης καταβάλλουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, περιμένοντας την συνεδρίαση της Fed, αν και η κατάσταση στην Ρωσία και η διολίσθηση των τιμών του πετρελαίου συνεχίζουν να αναδεύουν την μεταβλητότητα.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,49% στις 17.161 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,67% στις 1.985 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,48% υψηλότερα στις 4.565 μονάδες.

Η νευρικότητα είναι διάχυτη στο αμερικανικό χρηματιστήριο καθώς η αναταραχή συνεχίζει να διαπνέει τις διεθνείς αγορές, με την κρίση στο ρούβλι στο επίκεντρο. Ανάλογη μεταβλητότητα, με συνεχείς εναλλαγές προσήμων επικράτησε και χθες στην Wall Street, όπου εντέλει ο S&P 500 έκλεισε με πτώση σχεδόν 1%.

Στην αμερικανική οικονομία, ανακοινώθηκε λίγο νωρίτερα ότι ο πληθωρισμός μειώθηκε τον Νοέμβριο στην αμερικανική οικονομία με το μεγαλύτερο ποσοστό των τελευταίων έξι ετών. Το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή μειώθηκε 0,3% τον Νοέμβριο από τον Οκτώβριο.

Το μεγάλο γεγονός της σημερινής συνεδρίασης είναι η τελευταία συνεδρίαση του έτους της κεντρικής τράπεζας. Οι επενδυτές ελπίζουν ότι η Federal Reserve, μέσω της ομιλίας της προέδρου της Janet Yellen, θα σηματοδοτήσει παραμείνει λιγότερο επιθετική όσον αφορά την χρονική στιγμή της μελλοντικής αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων, εξαιτίας της αδυναμίας που εκδηλώνεται στην παγκόσμια οικονομία. Οι παρατηρητές αναμένουν επίσης τυχόν σχόλια της κας Yellen για την ρωσική κρίση και την βύθιση των τιμών πετρελαίου.

Η τιμή του πετρελαίου παραμένει και σήμερα υπό πίεση για πολλοστή συνεδρίαση, με το συμβόλαιο στην Νέα Υόρκη κάτω από τα $55 και στο Λονδίνο κάτω από τα $60. Θα ανακοινωθούν τα στοιχεία της ΕΙΑ για τα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου, που ενδεχομένως να προκαλέσουν νέο ξεπούλημα στις τιμές.

Παρά την χρηματιστηριακή νευρικότητα, ο χρυσός παραμένει κάτω από τα 1.200 δολάρια ανά ουγκιά, καθώς το δολάριο ενισχύεται έναντι του γεν.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο στην Wall Street, η μετοχή της Volcano εκτινάσσεται 55% μετά την ανακοίνωση εξαγοράς της εταιρίας από την Royal Philips NV.

Η Cerus εκτινάσσεται 23% χάρη στην έγκριση σκευάσματός της από την FDA.

Η νευρικότητα παραμένει το κύριο χαρακτηριστικό των ευρωπαϊκών συναλλαγών, με τις τράπεζες να πρωταγωνιστούν στις απώλειες παρακολουθώντας τις εξελίξεις στην Ρωσία αλλά και τις ελληνικές εκλογές για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v