Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλότερα η Wall Street μετά τη Fed

Διευρύνθηκε η άνοδος στη Wall Street μετά το πέρας της διήμερης συνεδρίασης της Fed. Θεαματική ανάκαμψη 3,5% για το πετρέλαιο. Ανοδικά κινείται το ρωσικό ρούβλι. Σημαντικά επιχειρηματικά deals και στατιστικά στις ΗΠΑ. Σταθεροποιείται ο χρυσός.

Υψηλότερα η Wall Street μετά τη Fed

Η αλλαγή στο guidance των επιτοκίων από τη Fed, ενίσχυσε περεταίρω το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall Street.

Ειδικότερα η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, εγκατέλειψε τη φράση ότι θα κρατήσει τα επιτόκια χαμηλά «για σημαντικό χρονικό διάστημα» και την αντικατέστησε με την διατύπωση ότι θα δείξει «υπομονή» για την πορεία ομαλοποίησης της νομισματικής πολιτικής. 

Επιπλέον, η ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου και η θετική αντίδραση στο ρωσικό ρούβλι, υποστηρίζουν την άνοδο.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,66% στις 17.346 μονάδες, ο S&P κερδίζει 1,9% στις 2.010 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 1,78% υψηλότερα στις 4.627 μονάδες.

Στην αμερικανική οικονομία, ανακοινώθηκε λίγο νωρίτερα ότι ο πληθωρισμός μειώθηκε τον Νοέμβριο στην αμερικανική οικονομία με το μεγαλύτερο ποσοστό των τελευταίων έξι ετών. Το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή μειώθηκε 0,3% τον Νοέμβριο από τον Οκτώβριο.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο στην Wall Street, η μετοχή της Volcano εκτινάσσεται 55% μετά την ανακοίνωση εξαγοράς της εταιρίας από την Royal Philips NV.

Η Cerus εκτινάσσεται 23% χάρη στην έγκριση σκευάσματός της από την FDA.

Η εικόνα από τις διεθνείς αγορές είναι σήμερα πιο συγκρατημένη μετά την μεγάλη κρίση που προκάλεσε χθες η διολίσθηση του εθνικού νομίσματος της Ρωσίας. Σήμερα, μετά από σειρά επίσημων ρυθμιστικών παρεμβάσεων στην Μόσχα, το ρωσικό ρούβλι όπως και το χρηματιστήριο της Μόσχας, ανακάμπτουν αισθητά.

Ανάκαμψη εμφανίζει και η τιμή του πετρελαίου, αν και νωρίτερα το συμβόλαιο στην Νέα Υόρκη διολίσθησε κάτω από τα $55 και στο Λονδίνο κάτω από τα $60. Όταν αργότερα ανακοινωθηκαν τα στοιχεία της ΕΙΑ για τα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου, που έδειξαν μικρότερη πτώση απ'όσο αναμενόταν, ανατράπηκε η πτώση. Το συμβόλαιο Ιανουαρίου του WTI στη Νέα Υόρκη ενισχύεται 3,5% στα 57,98 δολάρια ανά βαρέλι.

Ο χρυσός σταθεροποιείται κάτω από τα 1.200 δολάρια ανά ουγκιά.

Ακολουθώντας το μοτίβο της χθεσινής συνεδρίασης, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εμφάνισαν εναλλαγές προσήμων και τελικά έκλεισαν με κέρδη.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v