Ανοδικό σερί τεσσάρων συνεδριάσεων στη Wall Street

Επέστρεψε πάνω από τις 18.000 μονάδες ο Dow Jones παρά τα κατώτερα των αναμενόμενων στοιχεία λιανικών πωλήσεων. Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα. Άνοδος για JP Morgan (+1,4%), Wells Fargo (+1%). «Βουτιά» 6,7% για το ADR της Εθνικής. Πάνω από τα 53 δολ. το πετρέλαιο. Ανέκαμψε το ευρώ.

Ανοδικό σερί τεσσάρων συνεδριάσεων στη Wall Street

Ανοδικά κινήθηκε η Wall Street κόντρα στα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα οι λιανικές πωλήσεις τον Ιούνιο στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 0,3% έναντι αύξηση 0,2% που ανέμεναν οι αναλυτές. Σημειώνεται ότι η μείωση αυτή ήταν η πρώτη τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Ωστόσο η απροσδόκητη μείωση των λιανικών πωλήσεων δεν προκάλεσε ρευστοποιήσεις στη Wall Street καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι κατώτερα των αναμενόμενων οικονομικά στοιχεία θα υποχρεώσουν τη Fed να μην προχωρήσει σύντομα σε αύξηση των επιτοκίων, απόφαση η οποία θα έβαζε σε κίνδυνο την αναπτυξιακή πορεία των ΗΠΑ.

Επιπλέον παραμένει στο προσκήνιο ο θετικός αντίχτυπος από την συμφωνία για το ελληνικό χρέος.

Στη Wall Street, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,42% στις 18.053 μονάδες, ο S&P σημείωσε άνοδο 0,45% στις 2.108 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,66% στις 5.104 μονάδες.

Στον τραπεζικό κλάδο, η μετοχή της JP Morgan ενισχύθηκε 1,4% μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων β' τριμήνου. Αντίστοιχα, ανοδικά 1% κινήθηκε και ο τίτλος της Wells Fargo καθώς γνωστοποίησε αποτελέσματα εντός των προβλέψεων.

Παράλληλα καλά αποτελέσματα β' τριμήνου ανακοίνωσε και η Johnson & Johnson με τον τίτλο ωστόσο να καταγράφει πτώση 0,6%.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα (ADR) της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 1,12 δολ., με «βουτιά» 6,7%.

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ ενισχύθηκε 0,4% έναντι του δολαρίου στο 1,1038 δολ. Σημειώνεται ότι το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα κινήθηκε σε ένα εύρος διακύμανσης μεταξύ 1,0967 έως 1,1079 δολ.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε κατά πέντε μονάδες βάσης στο 2,40% και η απόδοση του γερμανικού 10ετούς κινήθηκε χαμηλότερα κατά δύο μονάδες βάσης στο 084%.

Παράλληλα, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 2,07% (-4 μ.β.) και του ισπανικού 10ετούς στο 2,12% (+3 μ.β.).

Στην αγορά εμπορευμάτων στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκε η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Η τιμή του πετρελαίου κατέγραψε άνοδο 1,6% στα 53,04 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού υποχώρησε 0,1% στα 1.154 δολ./oz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v