Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι Βαυαροί σύμμαχοι της Μέρκελ θέλουν Γερμανό διοικητή της ΕΚΤ

Η πολιτική του Μάριο Ντράγκι έχει οδηγήσει σε «τεράστια απώλεια εμπιστοσύνης δήλωσε στην Βild βουλευτής των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) και πρώην υπουργός Εσωτερικών.

Οι Βαυαροί σύμμαχοι της Μέρκελ θέλουν Γερμανό διοικητή της ΕΚΤ

Ο επόμενος διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας πρέπει να είναι Γερμανός, δήλωσαν τη Δευτέρα μέλη των Βαυαρών συμμάχων της Γερμανίδας καγκελάριου Άγκελα Μέρκελ.

Ο Χανς Πέτερ Φρίντριχ, βουλευτής των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) – του αδερφού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Μέρκελ – και πρώην υπουργός Εσωτερικών, δήλωσε στην Bild ότι η πολιτική του Μάριο Ντράγκι έχει οδηγήσει σε «τεράστια απώλεια εμπιστοσύνης».

«Ο επόμενος πρόεδρος της ΕΚΤ πρέπει να είναι Γερμανός, κάποιος που θα νιώθει δεσμευμένος στην γερμανική παράδοση της νομισματικής σταθερότητας της Bundesbank» πρόσθεσε ο κ. Φρίντριχ.

Υπενθυμίζεται ότι η θητεία του κ. Ντράγκι λήγει το 2019.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Χανς Πέτερ Ουλ, ο εκπρόσωπος του CSU για θέματα εσωτερικών υποθέσεων, ζήτηση ένα Γερμανό ως επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας.

Μετά το νέο πακέτο μέτρων που ανακοίνωση η Μάριο Ντράγκι τον Μάρτιο έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία κατά της ΕΚΤ στην Γερμανία. Η κριτική έγινε ακόμα πιο έντονη μετά την δήλωση του κ. Ντράγκι τον περασμένο μήνα ότι το «χρήμα από ελικόπτερο» είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v