Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mικρή άνοδος στη Wall Street με στήριξη από το αργό

Υψηλότερα κινούνται οι δείκτες στη Wall Street. Αλμα 3% για το αργό πετρέλαιο. Ενισχύεται και ο χρυσός. Τρίτη ημέρα ανόδου για το δολάριο. Ράλι 8% για την Chesapeake Energy. Υποχωρεί 2,1% η μετοχή της Merck.

Mικρή άνοδος στη Wall Street με στήριξη από το αργό

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, λαμβάνοντας στήριξη από το άλμα στην τιμή του αργού πετρελαίου και τα κέρδη στις ενεργειακές μετοχές.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,22% στις 17.690 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,26% υψηλότερα στις 4.738 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,24% στις 2.056 μονάδες.

Από το μέτωπο των μάκρο, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 17.000 στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος των 274.000. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο των τελευταίων πέντε εβδομάδων.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ότι θα αυξηθούν στις 260.000.

Στα εμπορεύματα, άλμα πραγματοποιεί η τιμή του αργού πετρελαίου, καθώς η πυρκαγιά στον Καναδά κοντά σε περιοχή με πετρελαϊκές εγκαταστάσεις αλλά και οι συρράξεις στη Λιβύη απειλούν την παραγωγή στις δύο αυτές χώρες.

Στη Νέα Υόρκη, η αμερικανική ποικιλία του αργού καταγράφει άνοδο 3%, στα 45,2 δολάρια το βαρέλι.

Ο χρυσός κινείται 0,9% υψηλότερα, στα 1.286 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας.

Ο δείκτης U.S. dollar index προσπαθεί να καταγράψει άνοδο για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, με την ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα να βρίσκεται στο 1,143 δολάριο το ευρώ και την ισοτιμία με το ιαπωνικό νόμισμα στα 107,2 γεν το δολάριο.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Chesapeake Energy πραγματοποιεί άλμα 8%. Kέρδη 1,5% σημειώνει η μετοχή της Chevron, τα υψηλότερα στον δείκτη Dow Jones. Η μετοχή της DuPont ενισχύεται 1%.

Απώλειες 2,1% για τη μετοχή της Merck. Οι πωλήσεις της φαρμακευτικής μειώθηκαν σε 9,31 δισ. δολάρια από 9,43 δισ., έναντι μιας εκτίμησης για 9,48 δισ. δολάρια. Οι πωλήσεις φαρμακευτικών προϊόντων υποχώρησαν κατά 2%, σε 8,1 δισ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v