Συνεχίζεται το ράλι ανόδου στη Wall Street

Σε θετικό έδαφος για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση οι δείκτες στη Wall Street, στον απόηχο του χθεσινού Eurogroup και των θετικών στοιχείων για την οικονομία των ΗΠΑ. Άνοδος 1% για το αργό, που πλησιάζει τα $50. Νέα πτώση για τον χρυσό. Διολισθαίνει το γεν.

Συνεχίζεται το ράλι ανόδου στη Wall Street

Νέα κέρδη καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές, μετά τα θετικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ, τη συμφωνία του Eurogroup για την Ελλάδα και την άνοδο του αργού πετρελαίου προς τα 50 δολάρια το βαρέλι. 

Ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,9% ή 160 μονάδες στις 17.871 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,68% υψηλότερα στις 4.893 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,81% στις 2.092 μονάδες.

Οι αμερικανικές μετοχές κατέγραψαν την Τρίτη την καλύτερη ημέρα από τον Μάρτιο, σημειώνοντας κέρδη πάνω από 1%, μετά τα ενθαρρυντικά στοιχεία από την αγορά κατοικίας. Οι θετικές ειδήσεις συνεχίστηκαν με τη συμφωνία του Eurogroup για την εκταμίευση δόσης 10,3 δισ. ευρώ στην Ελλάδα.

Aπό το μέτωπο των μάκρο, οι τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 5,7% το πρώτο τρίμηνο του 2016 σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την έκθεση της υπηρεσίας FHFA.

Σε εποχιακά προσαρμοσμένη βάση οι τιμές αυξήθηκαν κατά 1,3% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2015.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,14.

H βρετανική λίρα ενισχύεται σε υψηλό 16 εβδομάδων, εν μέσω προσδοκιών ότι αυξάνονται οι πιθανότητες να κερδίσει η πλευρά της παραμονής στην Ε.Ε. στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

Στα εμπορεύματα, το αργό αγγίζει το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά μηνών, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για μεγαλύτερη του αναμενόμενου μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων την περασμένη εβδομάδα.

Στη Νέα Υόρκη, η τιμή της αμερικανικής ποικιλίας του αργού κινείται 1% υψηλότερα, στα 49,1 δολάρια το βαρέλι.

Ο χρυσός συνεχίζει την πτωτική τροχιά για έκτη διαδοχική συνεδρίαση, υποχωρώντας 0,5% στα 1.225 δολάρια ανά ουγκιά.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Alibaba καταγράφει πτώση 4,2%, μετά από την ανακοίνωση της κινεζικής εταιρείας ότι ερευνάται από τη SEC.

Ράλι πραγματοποιούν οι μετοχές των τραπεζών και των ενεργειακών εταιρειών. Κέρδη πάνω από 2,5% καταγράφουν οι μετοχές των J.P. Morgan και Goldman Sachs.

Άλμα 7% πραγματοποιεί η μετοχή της Chesapeake Energy.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v